Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelsea löser spelet i sju av 13 matcher den här säsongen.

  • Chelsea har släppt in fjärde minst mål i ligan.

  • West Ham löser spelet i tio av 13 matcher den här säsongen.

  • West Ham löser spelet i fem av sex bortamatcher.

  • West Ham har släppt in femte minst mål i ligan.

Två raka förluster

Chelsea har varit med i toppen av tabellen under i stort sett hela säsongen och kommer med största sannolikhet också så vara när säsongen summeras. Dock har man överraskande noll poäng av sex möjliga i de senaste två matcherna mot Everton och Wolves, en missräkning för Frank Lampard som nu nästan tvingas ta med sig tre poäng från den här matchen för att inte få hård press på sig. Vårt spel löser man i sju av 13 matcher den här säsongen och här vill man inte chansa bort någonting.

Chelsea har också flera succéer på försvarssidan den här säsongen. Ben Chilwell och Reece James är två av ligans bästa ytterbackar och Kurt Zouma har varit skicklig på offensiva fasta situationer. Man har dessutom fått in en ledare i form av Thiago Silva och en ny målvakt i form av Edouard Mendy för att stärka upp ytterligare i defensiven. Försvaret blir viktig i en sån här match, det går inte för Chelsea att köra full fart framåt, det är West Ham för skickliga för utan här måste man ta chanserna i rätt läge.

Skuggar toppen

West Ham har fått till det den här säsongen efter att under flera år harvat i botten trots en trupp som helt klart kunnat bättre. I år skuggar man topp en och faktum är att man faktiskt har chansen att gå förbi Chelsea om man vinner den här matchen. Prioriteten i första hand kommer dock vara defensiven och att inte släppa in många mål. Ett oavgjort resultat är man allt annat än missnöjda med i det här läget. Vårt spel löser man i tio av 13 matcher den här säsongen och dessutom i fem av sex bortamatcher. West Ham är svåra att göra mål på.

Det visar även statistiken över antalet insläppta mål. Där det endast är fem lag som släppt in färre mål eller lika många mål som West Ham. Ett av dessa är dessutom måndagskvällens motståndare Chelsea. Det är helt enkelt två starka defensiver som möter varandra och även West Ham har flera försvarare som imponerar den här säsongen. Främst italienaren Angelo Ogbonna som fått lite av en nytändning. På det defensiva mittfältet ska heller inte städgubben och talangen Declan Rice underskattas för försvarets stabilitet.

Speltips.se ger tipset:

Under 3.5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/12 kl 13:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.