Speltips:

Jag väljer att spela på att Barcelona gör mål i båda halvlekarna. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

Barcelona att göra mål i båda halvlekarna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/12 kl 00.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Barcelona har gjort trettio mål framåt på åtta hemmamatcher – ett snitt på 3,75 mål per match

  • Barcelona vann båda mötena mot Alavés förra säsongen, med 3-0 hemma och med 2-0 borta

  • Alavés har fyra förluster och ett kryss de fem senaste matcherna

  • Alavés placerar sig tredje sist i en tabell över bortalag i La Liga

  • Alavés har släppt in 22 mål på nio bortamatcher denna säsongen

Fortsatt jämnt i jakten om titeln

I onsdags vankades det El Clásico på Camp Nou. Drabbningen var extra intressant eftersom att både Barcelona och Real Madrid låg på samma antal poäng i toppen av La Liga innan avspark. Efter en halvt avlägsen tillställning som efter fulltid slutade mållös fick de stora drakarna nöja sig med en poäng var och därmed fortsatt delad förstaplats rent poängmässigt. Det är sällan Barcelona går mållösa ur en match på Camp Nou, och annat lär det bli under lördagen. Laget har trots allt mäktat med hela trettio mål gjorda i ligan på åtta matcher, ett skyhögt snitt på 3,75 mål per match.

Ser vi till hemmamatcherna i La Liga innan mötet mot Real Madrid kan vi konstatera att Barcelona förnedrade Mallorca på Camp Nou när man gick segrande med 5-2, detta efter att Messi stått för en imponerande hattrick. Matchen innan dess var det Celta Vigo som fick åka på stryk med 4-1, detta efter att Messi gjort hattrick även då. Det råder ingen tvekan om att argentinaren är i ruskigt bra form för tillfället, trots att anfallaren var skadad en längre period i början av säsongen har Messi stått för tolv gjorda mål och fem assists, bara i ligaspelet.

Ett formsvagt bortalag

Alavés kommer till Camp Nou med en form man allra helst undviker när en bortamatch av denna typen väntar. Laget blev utskickade ur Copa Del Rey under tisdagen, mot ett lag från den spanska fjärdedivisionen. Detta trots att man faktiskt ställde upp med ett rätt starkt lag. I ligaspelet har det heller inte gått speciellt bra för Alavés under senaste tiden, i senaste omgången kryssade man hemma mot nästjumbon Leganés och innan dess föll man mot nykomlingarna Granada med 3-0. Faktum är att Alavés kommer till matchen med fyra förluster och noll vinster de fem senaste matcherna – inget att skryta med direkt.

Tittar vi på inbördes statistik är det heller inte mycket som talar för de blåklädda. När laget reste till Katalonien förra säsongen för spel på Camp Nou föll man med 3-0 och när man tog emot giganterna på hemmaplan blev det förlust med 2-0. Ser vi det hela ur ett längre perspektiv, närmare bestämt ända sedan 2017, har Barcelona vunnit sex av sex möten mot Alavés. Här väntar en ensidig historia!

Speltips.se ger tipset:

barcelona att göra mål i båda halvlekarna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/12 kl 00.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.