Speltips:

Jag väljer att spela på Matias Myttynen som målskytt i matchen. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Spela här på:

Myttynen Ö 0,5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/12 kl 07:30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Matias Myttynen har gjort åtta mål på 14 matcher sedan han kom till Malmö.

  • Malmö har bra form, två raka övertygande segrar.

  • Myttynen har gjort tre mål de senaste två matcherna.

  • Malmö slog HV71 så sent som i tisdags.

  • Åtta av Myttynens tio poäng är mål.

Varför spel på målskytt?

Ett vanligt fel många gör faktiskt när man spelar på individuella spelare är att välja just målskytt och inte poänggörare när sådana här typer av spel läggs. Ofta är värdet betydligt högre på poängspel och i 99 fall av 100 ska man titta åt den linan. I den här matchen hittar jag dock mitt unika fall. 4.00 i odds på finländaren som målskytt kontra 1.70 för att han ska göra poäng. Myttynen har stått för 10 poäng såhär långt i SHL, åtta av dessa poäng är mål. Han är en renodlad målskytt och är ofta den som avslutar anfallen och är duktig på att hitta ytor för bra skottlägen.

Myttynen ligger redan på 14:e plats i skytteligan, trots att han spelat betydligt färre matcher än samtliga som ligger före honom i den här ligan. Exempelvis har det tagit en utpräglad målskytt som Oscar Möller, 26 matcher att göra nio stycken. Ett facit som Myttynen helt klart bör hinnan nå med vetskapen om att han har tolv matcher på sig. Snittar hittills mål i fler än varannan match sedan han kom till Malmö och formen är för tillfället strålande. Både för Myttynen och för Malmö. Två raka övertygande segrar för laget och tre mål på två matcher för Myttynen.

Bra form för Malmö

Att Malmö också kommer till den här matchen med två mycket övertygande segrar i bagaget gör också att värdet i spelet höjs. Det finns alltid finare värde om laget spelaren tillhör också har bra form och bra självförtroende. Malmö har 8-1 i målskillnad de två senaste matcherna och jag tror också man har goda chanser att vinna den här matchen mot ett HV71 som kommer med en lång resa från Skellefteå i benen. HV71 vann dock även de sin senaste match. Men det var just HV71 som Malmö slog med 4-1 i början på veckan. Då gjorde Myttynen mål och jag tror mycket väl han kan göra det igen.

HV71 kommer dock självklart revanschsugna till den här matchen och man ligger före Malmö i tabellen. Väldigt svårt att förutse utgången på den här matchen och jag tycker därför att ett spel med fokus på spelarprestation blir viktigt. Båda lagen bör göra mål åtminstone och då är det målskyttarna som måste kliva fram. Myttynen är en sådan och han är dessutom given i Malmös powerplayuppställning.

Speltips.se ger tipset:

Myttynen Ö 0,5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/12 kl 07:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.