Daniel Jacobsson|20 februari, 2023, 11:26

Jag väljer att skapa ett spel i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Burnley är bäst i Championship och har en mycket bra dagsform.

  • Domaren för dagen, James Linington, snittar 4.14 kort/per match den här säsongen.

  • Burnley har bara förlorat två av 32 matcher den här säsongen. Vann säsongens första möte mot Millwall.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

The Den

Millwall lyckades besegra topplaget Sheffield United förra helgen. En prestation som skall hyllas till skyarna, trots att gästerna på The Den inte riktigt kom upp i nivå för dagen. Nu väntar nästa topplag i Championship när serieledande Burnley kommer på besök. Här var man betydligt starkare för några år sedan när The Den var den tuffaste bortaarenan att komma till. Nu har man blivit ett helt annat lag och därmed är man inte lika svårslagna pga sin spelplan. Millwall bjuder upp till dans mer nu för tiden. Hemmalaget för dagen vann senast men har en lite upp och ner-form just nu.

Besöket under tisdagskvällen är inte vilket som helst. Det är ligans främsta lag som kommer på besök och har dessutom en dagsform att luta sig emot. Millwall skall inte räknas bort på något sätt här och kan säkerligen stå upp ganska bra för stunden, men i grunden och överlag är Burnley bättre på många plan. X2 räcker i det här mötet och för att få upp oddset använder vi oss av ”Skapa ett spel” där vi lägger till kortspelet. James Linington dömer matchen och snittar ett högt antal kort.

Bäst i ligan

Burnley har en imponerande rad att luta sig tillbaka på den här säsongen. Storklubben i Championship är ett av få tippade topplag som levt upp till förväntningarna såhär långt. Med offensiv kvalitet i Tella, Rodriguez och Benson har man tagit sig till toppen med endast två nederlag. Nu har man dessutom dragit ifrån i toppen och ser ut att fortsätta på biten ett tag till. Millwall på bortaplan är en tuff uppgift, men det är ett lag som bjuder upp till dans nu för tiden och inget lag man behöver nöta igenom 90 minuter som förr. Burnley hålls som favoriter här och X2 är ett lås till att börja med.

Bredden i det här laget är enorm i år och det har synts väldigt tydligt. Speciellt i produceringen framåt, men också bakåt där man lyckats behålla sitt kompakta försvar. För att skryta lite som svensk har Hjalmar Ekdal bosatt sig väldigt väl i Burnley och är nu ordinarie i serieledarna. Jag har en känsla av att Burnley springer igenom den här säsongen ganska enkelt och att den här formen håller i sig. X2 är ett lås på The Den och lägger till kortspelet när vi förväntar oss en het tillställning.

fotboll, championship
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:45
Millwall - Burnley
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.