Intressant match på väg mot oss. Mullsjö gästas av Falun i Nyhemshallen och vi bjuds på ett mycket högklassigt möte. Falun har haft det ganska lätt för Mullsjö senaste säsongerna, 4 vinster på de 5 senaste matcherna. 15-5 senast och 4-10 senast Falun var i Mullsjö. Bortalaget klickas!

Match: Mullsjö – Falun (Svenska Spel) | Speltips: Falun | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Upp och ner

Mullsjö AIS är ett erkänt starkt hemmalag och att åka till Mullsjö de senaste åren har aldrig varit drömmatchen. Men under säsongen som är har man inte alls visat sig lika hemmastarka. Det är lite oroande siffror inför ett eventuellt slutspel vi bjuder på, den starka hemmafördelen senaste åren ser svagare ut. Mullsjö har bara 3 vinster under ordinarie tid hemma i Nyhemshallen på hela 11 matcher den här säsongen. Hemmatabellen visar Mullsjö på en nedflyttningsplats och det är bara Örebro och Lindås som är sämre. Men till Mullsjös fördel har man varit helt enastående på bortaplan, där man leder bortatabellen. Mullsjö behöver öka sin hemmastatistik innan slutspelet drar igång. Man ligger för tillfället trea i Svenska Superligan, vilket är helt galet med tanke på sin hemmastatistik.

Mullsjö går mot ytterligare ett slutspel och är ett av lagen som kan klara av att matcha de två stora i Storvreta och Falun. Man krigar för att behålla tredje platsen så man får göra ett val om vilka man vill möta. Svenska Superligan är ruskigt jämn i år så det lär bli ett stormöte i kvartsfinal för Mullsjö. De enda som tjänar på att få välja är de som kommer först i år, det är en otrolig bredd serien bjuder på och lag som man inte trodde överraskar rejält. Mullsjö möter Falun här, ett lag man har haft mycket tufft med senaste matcherna och där man bara vunnit 1 av de senaste 5. Mullsjö får det tufft mot ett Falun i bra form.

Segertåget rullar

Falun trummar på och går starkt inför ett stundande slutspel. 5 raka nu efter förlusten mot Sirius. Senast slog man Storvreta och stod för en mycket stark match när man vände 0-2 till 5-2 och orkade hålla ut resten av matchen. Falun ser oerhört starka ut just nu och det är fler än de vanliga storspelarna som presterar på topp. En spelare att nämna är Omar Aldeeb, som spelar lite i skymundan av Enström och Galante med fler. Omar har gjort poäng i samtliga matcher den här säsongen, 25 raka matcher. Senast mot Storvreta stod han för mer än bara ett drömmål, han gjorde 2 nya poäng. Trion med Aldeeb-Lundmark-Backby har kommit igång ordentligt och kommer vara en avgörande faktor till om Falun skall gå hela vägen i år, bredden är otroligt viktig.

Falun är just nu Sveriges bästa lag, trots att man ligger på en andra plats. Storvreta skuggar men har för tillfället flera skador i laget vilket gör att man inte presterar på samma nivå. Faluns bredd är otrolig och det kan likaväl vara tredje femman som avgör en match som om det skulle vara Enström och Galante. Nu väntar Mullsjö, som senaste tiden varit lite av ett drömmotstånd för Falun. 4 vinster på 5 senaste mot Mullsjö och man har även vunnit med stor marginal i 3 av de. Senaste matchen slutade hela 15-5 och senaste gången Falun var i Mullsjö slutade det med en storseger, 10-4 Falun. Mullsjö hittar inte alls flytet på hemmaplan och Falun besitter en väldigt fin form just nu. Bortalaget klickas!

Speltips: Falun vinner matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mullsjös hemmastatistik den här säsongen: 3-3-5

  • Falun vann på hemmaplan med hela 15-5.

  • Senaste gången Falun gästade Nyhemshallen slutade det 4-10 i Faluns favör.

  • Falun har vunnit sina 5 senaste matcher.

  • Falun har vunnit 4 av de 5 senaste mötena mot Mullsjö.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.50 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.