Kevin Andersson|20 mars, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på Dallas Stars -1 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dallas har vunnit åtta av de tio senaste mötena lagen emellan.

  • Dallas ruskigt fina hemmaform ger dem övertaget här samtidigt som det är väldigt viktiga poäng på spel för dem.

  • Arizona må ha vunnit två raka men har bara tagit totalt fem segrar på de 23 senaste matcherna.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stark hemmaform

Dallas Stars gick in i säsongen 2023-24 som en äkta Stanley Cup-kandidat i Västra konferensen, och efter att ha lagt till Chris Tanev vid trade deadline, samt gått 6-2-0 i sina åtta senaste matcher, har de befäst den positionen då de ligger på tredje plats i Central Division, bara två poäng bakom både Colorado och Winnipeg. Hemma den här säsongen har Dallas som förväntat varit fantastiskt bra och har byggt upp en resultatrad som lyder 20-10-4 på 34 matcher tillsammans med deras +40 målskillnad, och om de kan hålla sig friska inför slutspelet, finns det många som förväntar sig att de ska konkurrera om Stanley Cup bucklan.

I spetsen för det här energiska Stars-laget 2023-24 har varit Jason Robertson med sina 68 poäng på 69 matcher, med sex spelare som passerat 20 mål under säsongen, och i målet har duon av Wedgewood och Oettinger varit fantastiska, med en sammanlagd GAA på 2,95 och en räddningsprocent på .900. Senast för Dallas var en stor hemmavinst över Los Angeles Kings, med tio olika spelare i poängkolumnen medan Wedgewood imponerade i målet, som stoppade 27 av de 28 skotten han mötte för den mycket viktiga 4-1-vinsten.

Bra senast

Arizona Coyotes visade mycket lovande saker när säsongen 2023-24 startade, men tyvärr har deras säsong gått nedför sedan dess, med endast fem vinster på deras senaste 23 matcher vilket tar dem till 28-35-5 för säsongen, tillbaka till den alltför bekanta sjunde platsen i Central Division. På resande fot i år har de inte klarat sig mycket bättre med en resultatrad på 11-19-5 på 35 spelade matcher, och deras -25 målskillnad visar att de fortfarande har långt kvar innan de kan betraktas som en genuin konkurrent i den fullsmockade Western Conference.

I spetsen för det här laget har varit genombrottsstjärnan Clayton Keller, som följer upp sitt bästa år förra säsongen med 59 poäng på 67 matcher, medan deras målvaktsspel har varit riktigt bra, med en kombinerad GAA på 3,29 och en räddningsprocent på .903. Senast för Arizona var en stabil hemmavinst över New Jersey Devils, med tre assist från Nick Schmaltz och en fantastisk kväll i målet från Karel Vejmelka som ledde vägen när han stoppade 37 av de 38 skotten han ställdes inför i den dominanta 4-1-vinsten.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Dallas Stars - Arizona Coyotes
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.