Axel Olsson|20 mars, 2024, 10:22

Jag väljer att spela på Venezuela +1,5 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Venezuela har visat prov på ett stabilt försvar. Löst spelet i 17 raka matcher.

  • Venezuela har stått upp väldigt bra mot starkare landslag som Colombia och Brasilien.

  • Italien är redan klara för EM. Möjligt att Spalletti roterar och ger andra spelare chansen att visa upp sig.

100 kr Gratisspel

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav – Min odds: 0

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka försvarsinsatser

Venezuela och Italien drabbas samman i en träningslandskamp under torsdagskvällen. Matchen spelas i USA och även fast det är en kortare resa för Venezuela, kan vi inte säga att det är någon fördel. Varför vi väljer att backa Venezuela handlar desto mer om deras tidigare resultat. De har visat prov på ett väldigt starkt försvar under den senaste tiden, där laget har gått bra i både VM-kvalet och i träningslandskamper.

Venezuela har bland annat stått upp väldigt bra mot tuffare motstånd som Colombia och Brasilien. De har faktiskt löst vårt spel i 17 raka landskamper, ett spel som betyder att de max får förlora med ett mål. Vi är framförallt imponerade av deras försvarsinsatser och det är ett lag som lägger ner ett väldigt hårt jobb i defensiven. De har släppt in knappa fyra mål i deras nio senaste landskamper. Venezuela har inte samma bredd i truppen som Italien, därför tror vi att de ställer upp med en liknande elva som tidigare. De har absolut en bra chans att spela jämnt i torsdagens batalj.

Finns chans för rotation

Det är klart att Italien är favoriter inför träningslandskampen mot Venezuela. Det ska dock sägas att det är en match utan någon betydelse, mer än att Spalletti får ännu mer tid med sin trupp. Spalletti tog över rodret i somras och han rodde skutan i hamn med att ta Italien till EM 2024. Det är två landslagssamlingar som väntar innan sommarens mästerskap drar igång, därför tror vi att matcherna mot Venezuela och Ecuador kan bli ett tillfälle för Spalletti att lufta truppen.

Här har han en möjlighet att ge andra spelare chansen, innan EM-förberedelserna drar igång på riktigt under nästa landslagssamling. Vi tror fortsatt på en stark elva, men att det möjligtvis kan roteras på några positioner. Det ska även sägas att Berardi drog på sig en långtidsskada nyligen och missar dessa matcherna, han var kanske lagets bästa spelare under EM-kvalet. Italien förväntas äga den här matchbilden men vi tror att det kan bli tufft att bryta sig igenom Venezuelas kompakta försvar. Det blir en målsnål batalj!

fotboll, Landskamp
|
units: 2/5 - spelstopp: 22:00
Venezuela - Italien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.