Axel Olsson|20 mars, 2024, 13:25

Jag väljer att spela på Polen halvtid/fulltid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Polen har en skadefri trupp. Det kommer att bli en stark elva mot Estland.

  • Polen är revanschlystna efter ett svagt EM-kval. Det här blir deras andra chans.

  • Estland var totalt chanslösa i EM-kvalet. Sju förluster utav åtta möjliga.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Polen tar revansch

En av de största besvikelserna i EM-kvalet var Polen. Trots att Polen hamnade i den enklaste gruppen av dem alla, lyckades favoriten inte att ta sig vidare ifrån gruppen. De åkte på flera tunga poängtapp och hamnade hela fyra poäng bakom Albanien och Tjeckien. Som tur är har Polen fått en andra chans att ta sig till EM, om de vinner två matcher på raken är avancemanget klart. Polen ställs mot Estland i det första mötet och de är såklart självklara favoriter trots deras sämre form. Klasskillnaden är väldigt tydlig och Polen har dessutom fördelen av att spela hemma i Warszawa. Det ser ljust ut på skadefronten, därmed kan Polen ställa upp med en stark elva under torsdagen. Med spelare som Lewandowski, Zielinski, Piatek och Kiwior finns där tillräckligt med kvalitet för att dominera den här matchen. Vi tror att Polen städar av Estland här, sedan väntar ännu en avgörande match mot antingen Wales eller Finland.

Håller inte måttet

Chanserna att Estland vinner två avgörande matcher på raken, är väldigt små. Gästerna är inte tillräckligt bra för att ta sig till EM 2024 och det syntes väldigt tydligt i kvalspelet. Estland var totalt chanslösa med sju förluster utav åtta möjliga. De hamnade sist i grupp F och släppte in hela 22 mål på åtta matcher. Sett över två möten förlorade Estland med 7-0 mot Sverige, ett motstånd som kan jämföras med Polen. De åkte även på storförluster mot Belgien och lyckades endast knipa ett kryss i en av matcherna mot Azerbajdzjan. Gästerna kommer att försvara med allt dem har och hoppas på något magiskt i offensiv väg, men det kommer inte att räcka. Defensiven har inte lyckats spika igen och gästerna är helt enkelt för dåliga på den här nivån. Klasskillnaden syns i torsdagens batalj!

fotboll, EM kval
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Polen - Estland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.