Erik Norin|20 mars, 2024, 09:59

Jag väljer att spela ett målspel på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö löser spelet i åtta av sina tio senaste hemmamatcher.

  • Växjö var grundseriens bästa hemmalag.

  • Luleå kommer till den här matchen med en tung matchserie i benen.

100kr i gratisspel.

Utan omsättningskrav. Min odds: 0.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Starka på hemmaplan

Ligans bästa hemmalag var Växjö och inför hemmafansen är man otroligt starka. Jag tror man ser att man har en väldigt bra chans att ta ledningen i matchserien här utifrån förutsättningarna. Jag tror man vill komma ut med en väldig totalhockey där man pressar Luleå högt och försöker tvinga dem till långa byten i defensiv zon. Enorm bredd finns i truppen som möjliggör den här typen av spel. Spelare som Noah Östlund, Emil Sylvegård och Martin Lundberg finns i botten två kedjor och den bredden finns inte i motståndarlaget här.

Man löser det här spelet i åtta av sina tio senaste hemmamatcher och med spets som Marcus Sylvegård, Kalle Kossilla och Robert Rosén i forwardsuppsättningen finns goda möjligheter till att skapa mycket chanser när spelare som Joel Persson hjälper till från backsidan. Växjö gjorde dessutom flest mål av samtliga lag på hemmaplan i grundserien. Luleå får verkligen se upp här, gäller att vara med från start.

Tuffa förutsättningar

Som nämnt, redan tre stentuffa matcher i ryggen när man kliver in i en bortamatch mot tuffast möjliga motstånd är förutsättningar som inget lag i hela Sverige vill stå inför. Luleå har bra statistik mot Växjö och har faktiskt vunnit båda matcherna i Vida Arena den här säsongen, men då med liknande förutsättningar. Kommer Växjö ut hårt här är jag inte helt säker på att Luleå orkar stå emot och spela fullt ut i sitt skickliga försvarsspel och då kommer rond ett att gå till laget från Småland.

Luleå är väldigt bra på att spela jämna matcher och jag tror att det kommer vara jämnt även här, det brukar ofta innebära att målvakten plockas ut mot slutet och då kan det bli ett viktigt extramål för vårt spel som innebär att det hittar rätt. Luleå har svårt att göra mål framåt och medan man i matcherna mot Örebro kunde föra spelet så kommer man i den här matchen att behöva rikta in sig på betydligt mycket mer försvarsspel, det kommer att suga extra i benen.

ishockey, shl
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Växjö - Luleå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.