Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Björklöven löser spelet i 6 av 13 slutspelsmatcher.

  • Timrå löser spelet i 10 av 12 slutspelsmatcher.

  • Båda lagen har svikit defensivt i en match hittills, nu vill man stänga defensiven bättre.

  • Två matcher som slutat med utklassning, serien kommer tajtas till nu.

  • Timrå har flera underskattade, defensivt skickliga spelare.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 6,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ofta inblandade i målrika matcher

Björklöven är ofta inblandade i målrika matcher, så varför väljer jag att gå på ett underspel här egentligen? Jo, mest baserat på känslan att den här matchserien nu måste gå in i en fas där det tajtas till. Det är bara tre segrar kvar för något av lagen innan man når SHL och då har man inte råd att släppa iväg motståndarna som Timrå gjorde i första matchen och som Björklöven gjorde i match två under tisdagskvällen. Där man till sist förlorade med hela 7-0. Nu väntar hemmamatcher, där man måste ta minst en för att inte ge Timrå två matchbollar på hemmaplan och då tror jag Hans Wallsson väljer en mer defensiv strategi, samtidigt som spelarna steppar upp och inte tolererar en match till med sån utklassning.

Björklöven har också inte endast spelat målrika matcher under det här slutspelet och faktum är att tre av fyra matcher mot Mora i kvartsfinalserien slutade med under 6,5 mål vid full tid. Linan är också ganska hög och ett 3-3-resultat vid full tid här innebär att spelet hittat rätt. Mot Karlskoga i semifinalserien regnade det in mål, men trots det så slutade tre matcher med att linan gick in och följer man samma mönster här så borde det vara läge för en match med färre mål.

Betydligt snålare slutspel

Timrå kommer till den här matchen med två matcher totalt i slutspelet som slutat med över 6,5 mål vid full tid. Innan finalserien mot Björklöven hade man tio raka slutspelsmatcher utan att passera 6,5 mål under matchen. Karlskoga är den stora boven i dramat sett till Björklövens statistik är min gissning och utöver de två inledande matcherna i den här finalserien finns det så mycket som talar för att det blir en match med mindre mål än tidigare. Timrå hade fokuset defensivt senast och jag tror inte Björklöven kommer tillåta sju mål bakåt denna match.

Timrå har också utöver duktige målvakten Jacob Johansson väldigt skickliga defensiva spelare. Främst i form av defensiva klippan Per Svensson och duon Marcus Hardegård och Albin Carlsson som varit tongivande i Timrås defensiva och offensiva spel den här säsongen. Bland forwards finns även där skickliga spelare just i den defensiva spelformen. Morten Madsen och Jeremy Boyce Rotevall har gjort mycket viktigt defensivt jobb under den här säsongen.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:30
Björklöven - Timrå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.