Jag väljer att spela på att Benzema gör mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Benzema har gjort nio mål i hans sju senaste ligastarter.

  • Benzema har mäktat med 19 mål i säsongens ligaspel.

  • Real Madrid har vunnit hela elva av deras 15 senaste matcher.

  • Det är en rejäl klasskillnad mellan dessa två lagens spelartrupper.

  • Benzema inledde på bänken i senaste ligamatchen och borde vara utvilad inför onsdagen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Benzema gör mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Klarat temposkillnaden

Klubben Cádiz spelade i spanska andraligan förra säsongen men belönades med en uppflyttning efter ett starkt ligaspel. Där och då var det många som ställde sig frågan hur Cádiz kommer klara det höga matchtempot som La Liga håller. Det är en klubb som inte besitter så mycket erfarenhet från högsta ligan, i alla fall inte i några långa perioder. De gånger de nått La Liga har det inte dröjt länge innan nedflyttningen varit ett faktum igen. Där var alltså väldigt mycket frågetecken kring hur en klubb med så pass limiterade förutsättningar skulle klara sig, men efter 31 omgångar kan vi konstatera att Cádiz motbevisat alla kritikerna.

Nykomlingen har klarat temposkillnaden bra och hittas på en stabil 13:e plats i tabellen. I dagsläget behöver inte hemmalaget oroa sig för någon bottenstrid, däremot kan det vända snabbt om en eventuell formsvacka kommer. Under onsdagen står de inför en rejäl utmaning när de ska ta sig an giganten Real Madrid. Bara den uppgiften är otroligt svår, sen ska det även tilläggas att gästerna är i stort behov av poäng i kampen om ligaguldet. Cádiz lyckades vinna över Real senast, men vi tror på en betydligt tuffare kamp nu när gästerna besitter en starkare form.

Motiverat Real

Giganten Real Madrid inledde säsongen på ett betydligt svagare sätt än vad vi hade förväntat oss. Real Madrid och Barcelonas formsvackor gav Atletico Madrid en chans att dra ifrån i toppstriden. Ett tag var Simeones mannar i en klar serieledning och det såg väldigt mörkt ut för de andra topplagen. Men under säsongens gång har Real och Barcelona höjt sig till den förväntade nivån och verkligen hittat formen igen. Poängproduktionen har varit riktigt bra och glappet till Atletico Madrid har minskat drastiskt. Med sju omgångar kvar att spela är dessa samtliga tre klubbar med i racet om ett ligaguld, därmed blir varje kvarstående ligamatch oerhört viktig.

I senaste omgången mot Getafe valde Zidane att rotera en aning efter ett tufft matchande. Real Madrid har spelat Champions League och spelarna har fått väldigt få vilodagar under den närmaste tiden. Det var faktorn till att stjärnanfallaren Benzema vilades mot Getafe, men Zidane må ångra sitt val i efterhand med tanke på Madrids tunga poängtapp. Vi tror att Benzema hittas i startelvan under onsdagen igen – fransmannen har varit Real klart bästa spelare den här säsongen. Han har mäktat med 19 mål och sex assist i säsongens ligaspel, vilket ger honom en tredjeplats i skytteligan.

fotboll, La liga
|
units: 1/5 - spelstopp: 22:00
Cadiz - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.