Erik Norin|19 april, 2024, 23:37

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brynäs har varit tydligt det bättre laget under matchserien.

  • Djurgården har gjort alldeles för många enkla misstag.

  • Tyler Kelleher är i storform och har gjort fyra mål på två matcher.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

För mycket misstag – för mycket otur

Djurgården har inlett den här matchserien med att framförallt göra för mycket enkla misstag. Man hade stundtals samma problem i semifinalen mot Mora, men Mora hade inte alls samma effektivitet som Brynäs visat upp i den här matchserien. Första matchen blev helt fel för Djurgården som låg under tidigt med 3-0 och sedan aldrig hämtade sig. Senaste matchen var ett steg i rätt riktning rent defensivt, men misstaget som sker vid Brynäs 2-1 mål är helt enkelt för enkelt och blir för kostsamt. Jag ser inte att man råder bot på den här problematiken till söndagens match och tror Brynäs på nytt profeterar på detta.

Nu behöver också Djurgården profetera på ett helt annat sätt. Man kan prata om att Djurgårdens magiska inramning på Hovet bidrar till att göra dem bättre och starkare, men mot Mora var det faktiskt tvärtom, att man var sämre på Hovet än vad man var på bortaplan och var det sämre laget i tre av tre matcher på hemmaplan. Den matchen man lyckades vinna gav snarare Mora bort än att Djurgården var bättre.

Prickat formen

Brynäs är ett bättre lag på pappret, men man har också prickat formen bättre än Djurgården till den här matchserien. Djurgårdens semifinalserie tog hårdare på dem än vad Brynäs serie mot Karlskoga gjorde. Brynäs fick också en enklare resa i kvartsfinalen, där man kunde ställas mot lägst rankade Nybro. Den stora skillnaden mellan lagen hittills heter Tyler Kelleher, den lille tekniske amerikanen har utnyttjat sin fart och förmåga att slingra sig undan tacklingar på ett fantastiskt sätt och har hunnit med att göra fyra av Brynäs åtta mål framåt i matchserien.

Brynäs visar också upp ett mer stabilt försvarsspel och tvingar Djurgården att göra bra saker offensivt för att komma till lägen. Misstagen håller man sig undan och när man har en trygg målvakt i Damian Clara och spetsbackar som Simon Bertilsson och Jordie Benn att luta sig tillbaka på i defensiven så är det inte bara svårt att stå emot Brynäs sylvassa offensiv utan också väldigt svårt att skapa lägen emot dem.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Djurgården - Brynäs
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.