Joakim Östman|19 april, 2024, 23:43

Jag väljer att spela på mål-dubbeln i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen kommer från Champions League spel i veckan, öppen matchbild synas.

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste La Liga inbördes mötena.

  • Real Madrid snittar 2,16 mål per match i La Liga.

  • Barcelona snittar 2,00 mål per match i La Liga.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Champions League spel

Kvartsfinal-spelet i Champions League avgjordes under veckan och för Barcelona som i bortamötet mot PSG, satt sig själva upp i ledning såg förutsättningarna minst sagt gynnsamma ut. Tidig ledning i returen dessutom och matchbollen kändes hemma men Ronald Araujo röda kort kort därefter skulle få stora konsekvenser. 

PSG hade inga större bekymmer att ta över matchen med en-man mer och när väl kvitteringen kom skulle det bara fortsätt rinna iväg. Slutsiffrorna skrevs tillslut till 1-4 och Barcelona slarvade således bort deras fina möjligheter att nå semifinalen. Efter en tids bättre resultat och spel lades därför en blött handduk över Barcelonas momentum och frågan är om det orkar resa sig igen under sluttampen på säsongen.

Att Real Madrid var favoriter in för returen mot Manchester City efter likaläge från Santiago Bernabeu vore en skarv. Det började likväl på bästa sätt när Rodrygo hittade nät efter cirka tio-minuters spel men därefter skulle Manchester City ta över spelet fullständigt. Real Madrid stretade likväl emot bra och även fast kvitteringen skulle komma led Los Blancos till sig ett straffsparks avgörande.

Som så ofta förr skulle Real Madrid i slutändan hitta ett sätt att vinna och så även denna gången när Antonio Rüdiger slog in den avgörande straffen. Semifinal biljetten är därför bokad för Real Madrid som åtminstone vi håller som det starkaste laget kvar i turneringen.

Avgörs här?

Alla El Clasico lever sina egna liv men vi kan nog konstatera att söndagens möte mellan giganterna kan komma att avgöra La Liga. Real Madrid sitter i ett rejält förarsäte med åtta-poängs marginal ner till ligatvåan Barcelona. Real Madrid har även känts vara i kontroll säsongen lång och även om Barcelona skulle vinna på söndag, är känslan att det ska mycket till för att Los Blancos inte löser det ändå.

Ska Barcelona i sin tur göra strid av det behövs tre-poäng när de åker till Santiago Bernabeu och ligaformen har varit stark på slutet. På förhand ska likväl Real Madrid hållas som favoriter där de hemma på Bernabeu har vunnit 14 av deras 16 La Liga möten.

Givet förutsättningarna att ett oavgjort resultat dock vore bra för Real Madrid håller vi oss i från spel på segrare i söndagens El Clasico. Historiken talar sitt tydliga språk med att El Clasico mötena brukar bli målrika tillställningar och faktum är att i det sju senaste La Liga inbördes mötena har över 2,5 mål linan sprängts.

Här bakar vi därför ihop en dubbel att båda lagen gör mål samt att det blir över 2,5 mål i matchen, vilket i sin tur suttit i fyra av det fem senaste La Liga inbördes mötena!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Real Madrid - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.