Joakim Östman|20 maj, 2022, 13:00

Jag väljer att spela på Tre Kronor ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tre Kronor har inlett turneringen starkt och mycket ser väldigt bra ut.

  • Tre Kronor har hittills vunnit samtliga matcher i turneringen.

  • USA har inte levt upp till förväntningarna hittills under turneringen.

  • Tre Kronor har ett starkare lag och borde hållas som favoriter på förhand.

  • Tre Kronor får ytterligare förstärkningar i form av Linus Ullmark och Marcus Pettersson till mötet mot USA.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Tre Kronor ML hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Straffläggnings avgörande 

Tre Kronor gick på onsdagen upp mot hemmanationen Finland i en gruppfinal där segraren skulle spela till sig utmärkt läge inför fortsättningen. Matchens betydelse skulle också prägla spelet till en början och båda lagen visade stor respekt för varandra. Ställningskriget fortsatte även en bit in i perioden men Tre Kronor imponerade genom en aggressiv forecheck som ställde till en hel del problem för Finland. Tre Kronor skulle också få utdelning och de efter att den vanligtvis mer defensiva backen Adam Larsson stått för en fin action och hittat nätet till 0-1. Tre Kronor fortsatte också att se väldigt kompakta ut även efter ledningsmålet och även fast Finland vaskade fram lite halvchanser framförallt i powerplay, var det svensk ledning med 0-1 efter den förstaperioden.

Finland skulle dock få en smakstart i inledningen på mittenperioden efter att Johan Hellberg i det svenska-målet stått för en riktig tavla. Matchen var därför kvitterat genom Mikko Lehtonen och med målet vände momentumet över till Finland som tog över matchen alltmer. Det dröjde inte mer än ett fåtal minuter innan Finland även hittade ledningsmålet. Återigen var det Mikko Lehtonen som var inblandad och trots att det var Sami Vatanen som satt dit 2-1 var framspelningen målets delikates. Efter ledningsmålet blev matchbilden desto jämnare igen men likväl var det finsk ledning inför den tredje perioden.

Tre Kronor vägrade likväl att ge sig och denna matchen var långt ifrån över skulle det visa sig. Sju minuter in i den tredjeperioden sköt Erik Gustafsson från offensiv blå ett tillsynes ofarligt skott. Framför mål befann sig dock ingen mindre än Joel Kellman som med en fin styrning kvitterade mötet till 2-2. Båda lagen skapade även fortsättningsvis en del fina målchanser men efter tre spelade perioder hade vi fortsatt ett likaläge. Inte heller i förlängningen avgjordes detta väldigt jämna prestigemötet och straffläggnings avgörande var att vänta. Väl där lyckades Tre Kronor dra längsta strået och Emil Bemström blev stor matchjälte med det enda målet i straffläggningen.

Starkare laget

Med extrapoängen från mötet mot Finland gick Tre Kronor upp i gruppledning och nu ser läget väldigt bra ut för att spela hem gruppsegern. Svåraste motståndet kvar i gruppen är mot en av förhandsfavoriterna USA som väntar redan i lördagens möte. USA har dock ännu inte svarat upp till det höga förväntningarna de hade på sig inför turneringen. USA har likväl bara förlorat en match hittills under turneringen vilket var i mötet mot Finland där de inte fick mycket att stämma. Segrarna har spelats in mot Lettland, Österrike och Storbritannien men USA har inte sett självklara ut i någon av dessa matcherna. I mötet mot Österrike krävdes det till och med övertid innan USA kunde avgöra matchen vilket onekligen var en missräkning. Till mötet mot Tre Kronor väntas dock NHL-förstärkningarna Ryan Hartman och Matt Boldy vara redo för spel vilket onekligen borde spetsa detta USA-laget.

Inför lördagens möte kan vi konstatera att finns en del likheter mellan dessa lagen. Likt som för Tre Kronor är backsidan där USA sticker ut medans forwardsidan ser något tunnare ut. Jag håller dock Tre Kronors trupp som numret starkare och även fast USA backsida är stark matchar den inte Sveriges. Till lördagens drabbning kommer det även NHL-förstärkningar för Tre Kronor i form av Linus Ullmark och Marcus Pettersson som väntas vara redo för spel. De kommer spetsa Tre Kronors trupp ytterligare och detta är en match vi ska vinna sett till trupperna. Tre Kronors forwardssida som inför turneringen var ifrågasatt har också onekligen överraskat i positiv bemärkelse vilket givetvis är en lättnad. Tre Kronor har även sett betydligt bättre ut än USA hittills under turneringen och givet dessa förutsättningarna klickas därför ännu en svenskseger!

Ishockey, Ishockey-VM
|
units: 3/5 - spelstopp: 11:20
USA - Tre Kronor
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.