Daniel Jacobsson|20 juni, 2023, 12:02

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spanien har imponerat rejält i kvalet.

  • Spanien har en otroligt intressant trupp uttagen.

  • Respekt för hemmanationen Rumänien. Inställningen kommer såklart vara att stänga ner spanjorerna här.

Hemmanation

Vi kan väll börja med att presentera hemmanationen Rumänien med deras två storstjärnor. Valentin Mihaila är en av dessa och tillhör Serie B-klubben Parma i Italien, där har han gjort 15 matcher i år och även 2 mål och 3 assist. Vänsteryttern har även spelat för A-landslaget redan och är ett namn att hålla koll på i rumänsk fotboll. Den andra spelaren som är värd att nämnas är ytterligare ett utlandsproffs. Alexi Pitu, ett fantastiskt namn, är också vänsterytter och kommer få dela/slåss om offensiva platser med nyssnämnda Mihaila. Pitu tillhör Bordeaux till vardags och har en hel del minuter den här säsongen.

När vi väl är igång med Rumänien-snacket så kan vi också nämna att landslaget är hemmanation. Det är såklart något som spelar roll, trots det fallet att U21-EM kanske inte lockar precis lika mycket folk som A-landslagets matcher och turneringar. Det skall dock finnas tillräckligt med stöttning och självkänsla på plats här. Förbundskaptenen Emil Sandoi har ställt in sig på att försvara mot ett otroligt skickligt Spanien här och hoppas kunna hålla nere siffrorna.

Vilken trupp!

Det är svårt att inte beundra Spanien och andra stornationers trupper i U21-EM. Här hittar vi ett gäng högintressanta stjärnor och framförallt underbarn, som är ett utryck man ofta använder. En spelare som jag håller extra koll på här är Celta Vigos Gabriel Veiga, som jagas av diverse storklubbar i Europa och lär byta klubb under den här sommaren. Här är kvaliteten på spelare för stor för att nämna flera stycken, men det vi kan konstatera är att detta landslag kommer slåss om titeln längre fram under turneringen. Ingen risk för flopp här inte.

Det enda som får mig att gå lite safe är faktumet att det här är en premiär. Dessutom är motståndet Rumänien, som i detta EM-slutspelet håller värdskapet tillsammans med Georgien. Därmed tror jag att hemmalaget den här aftonen kan få en effekt av hemmagräset och deras stöd på plats. Spanien håller dock en nivå som Rumänien inte närmar sig. Spanien vinner, men jag är inte övertygad om att det blir sån rejäl klasskillnad den första speldagen.

fotboll, u21 em
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:45
Rumänien - Spanien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.