Erik Norin|20 juni, 2024, 10:23

Jag väljer att spela på dubbelchans på Slovakien i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Slovakien stod för bra försvarsspel i premiärskrällen mot Belgien.

  • Ukraina var dåliga mot Rumänien och förlorade rättvist.

  • Ukrainas offensiv kom inte till alls mot Rumänien.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 15x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Största skrällen hittills

Slovakien stod för den första omgångens största skräll när man chockade Belgien i premiären och vann med 1-0 efter en bra försvarsinsats med mycket tur från VAR också. Romelu Lukaku var offside vid det första målet, men handsen man får med sig vid det andra målet som döms bort är lite turligt. Nu fick man med sig resultatet och under stora delar av matchen så försvarade man bra och tvingade Belgien till svåra lösningar i offensiven.

Slovakien har också viss kvalitet som man kan använda offensivt, men framförallt så möter man nu inte samma kvalitet i offensiven och en backlinje som styrs av PSG:s försvarsgeneral Skriniar som dessutom fick god hjälp av mittbackskollegan Vavro och inte minst vänsterbacken Hancko kommer bli svåra att ta sig förbi även i den här matchen. Löser man minst ett kryss här blir det väldigt svårt för Ukraina att ta sig förbi Slovakien i tabellen dessutom.

Hädisk premiär

Ukraina gick in som stora favoriter mot Rumänien och visst kan man förlora eller tappa poäng, men Ukraina blev stundtals rejält straffade av Rumänerna som till sist kunde vinna helt rättvist. Framförallt var det Ukrainas offensiv som inte levererade och skapade väldigt lite chanser offensivt trots kvaliteterna som finns. Gironaduon Dovbyk och Tsygankov sågs knappt till, Arsenalstjärnan Zinchenko kom inte till utan mycket gick genom talangen Mikhail Mudryk. Nu ställs man mot en bättre backlinje än senast.

Defensivt har man heller inte kraften, det är offensiven som ska göra mycket för Ukraina. Men Zinchenko är ingen superspelare defensivt, mittbacksparet är oprövat och det gör att jag tror att man inte kommer kunna hålla tätt bakåt mot ett Slovakien som har bättre självförtroende efter sin seger, medan Ukraina definitivt kommer till den här matchen med fler osäkra tankar i sina huvuden. Jag tror inte man hanterar pressen och att man tappar poäng en gång till här.

fotboll, em
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Slovakien - Ukraina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.