Axel Olsson|20 september, 2023, 15:38

Jag väljer att spela på Brighton -1 handicap i det här mötet. De behöver alltså vinna med två mål eller fler. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brighton har imponerat i ligan med fyra segrar utav fem möjliga.

  • Zerbis gäng har levererat trots att han roterat på flera positioner.

  • Brighton slog man United med 1-3 i helgen.

  • AEK Aten är inte i närheten av den nivån som hemmalaget håller.

  • AEK Aten har endast en seger i deras sex senaste.

En oerhört skicklig tränare

Zerbi och hans Brighton fortsätter att imponera stort. Fyra segrar utav fem möjliga har satt laget i en väldigt fin sits i Premier League. Zerbi visade sina enorma kompetens som både taktiker och matchtränare i senaste mötet mot Man United. Hans lite oväntade val med Welbeck längst fram och Lamptey på vänsterbacken blev ett succédrag. Welbeck skapade oreda där framme och satte Brighton i ledning med sitt mål, därefter var Lamptey framspelare till både 0-2 och 0-3. Zerbi är oerhört skicklig på att få ut maxprestationer från sin trupp, även fast han väljer att rotera en hel del.

Han använder stora delar av truppen och det kommer att löna sig nu när spelschemat blir tajtare. Brighton har en tydlig struktur om hur de vill spela och då blir det enklare för spelarna att kliva in och veta sin roll. Brighton har kanske släppt till lite väl många chanser till vissa av motståndarlagen, fast det är ingenting man kan klaga på när man vinner på det sättet dem gör. De har en 1-3 seger mot Man United i bagaget och det mesta talar för att Brighton städar av AEK Aten i veckan också.

Resultaten har uteblivit

AEK Aten kvalade först till Champions League, men utan lycka. Där föll man i Playoff Round mot belgiska Royal Antwerp. AEK Aten gjorde två ganska bra insatser, dock saknades det där lilla sista för att gå vidare. Innan Royal Antwerp slog grekerna ut Dinamo Zagreb i den tredje rundan. Nu blir det istället Europa League-gruppspel, där har man dock hamnat i en tuff grupp.

Trots att de var nära att ta sig till Champions League är AEK Aten solklar underdog i grupp B. Fast att deras tidigare insatser har varit ganska goda har resultaten uteblivit – gästerna har endast en seger i deras sex senaste matcher. Nu tar de sig an ett lag som håller en ännu högre nivå än tidigare Europa-motståndare, därför blir det ett ännu större test grekerna. Atens trupp kan tyvärr inte mäta sig med hemmalagets, med det sagt tror vi att det blir tufft i den här gruppremiären!

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Brighton - AEK Aten
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.