Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leeds har löst BLGM-spelet i fyra av deras fem ligamatcher.

  • Fulham har mäktat med hela 18 mål framåt efter åtta spelade ligamatcher.

  • BLGM-spelet har suttit i fem av Fulhams åtta ligamatcher.

  • Fulham har inlett ligasäsongen väldigt starkt med fem segrar, en oavgjord och två förluster hittills.

  • Leeds har en del skador i truppen och det återstår att se ifall Bielsa väljer att prioritera bort det här cupmötet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formstarkt Fulham

Efter en mindre lyckad säsong i Premier League stod det klart att Fulham skulle flyttas ned till andraligan Championship. Klubben valde därefter att börja om på nytt och anlitade en ny tränare inför Championship-säsongen. Scott Parker lämnade och in kom den erfarna tränaren Marco Silva. Hittills har portugisen och hans gäng fått sig en smakstart i den nya ligan.

Fulham hittas på en stark andraplats efter åtta spelade ligamatcher. Det är endast toppkonkurrenten AFC Bournemouth som lyckats spela ihopa fler poäng än vitklädda Fulham. Det är framförallt Fulhams offensiv som imponerat och de har mäktat med hela 18 mål framåt på åtta ligamatcher. Den storväxte anfallaren Mitrovic har återigen bevisat att han trivs som bäst i engelska Championship. Serben har redan mäktat med sex fullträffar och kommer med största sannolikhet vara med i toppen av skytteligan när säsongen är över. Nu väntar ett cupmöte mot ett Leeds som satsar full fart framåt. Fulham kommer få sina chanser att ställa om och vi tror att de formstarka hemmalaget hittar nätet under tisdagen.

Sevärda matcher

Leeds United har fortsatt på samma spår som förra säsongen, nämligen att det är full fart framåt som gäller. Bielsa och hans mannar spelar med en orädsla att attackera med hela laget och de kan bli väldigt svårstoppade, men samtidigt lämnar laget rejäla ytor bakom sig där motståndarna kan straffa dem. Det är främst det sista påståendet som har stämt under den här säsongen.

Förra ligasäsongen kunde Leeds chocka motståndarna eftersom att de var nykomlingar, men den här säsongen ser det ut som att de andra klubbarna har läst av Leeds mycket bättre. I inledningen av Premier League har försvarsspelet varit rent ut sagt bedrövligt från Leeds håll. Gästerna hittas på en 17:e plats med tre inspelade poäng efter fem ligaomgångar. För den neutrala åskådaren blir det däremot sevärda matcher som brukar innehålla massvis med mål. BLGM-spelet har suttit i fyra av Leeds fem ligamatcher den här säsongen, vi tror på inget undantag när ett cupmöte mot Fulham väntar under tisdagen. Leeds har dessutom problem med skador och det återstår att se vilket lag som mönstras.

fotboll, EFL Cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Fulham Leeds
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.