Joakim Östman|20 september, 2023, 09:22

Jag väljer att spela på Mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det finns offensiv-kvalitet i båda dessa lagen och målspelet känns på förhand självklart.

  • Malmö har snittat 2,5 mål under inledningen på säsongen.

  • Frölunda har snittat 3,5 mål under inledningen på säsongen.

  • Spelet sitter i Malmös två inledande matcher.

  • Spelet sitter i Frölunda två inledande matcher.

Samma tendenser

Vi är två-omgångar in i SHL och för fjolårssäsongens tabelljumbo Malmö har säsongen börjat ungefär som det såg ut under stora delar av förra säsongen. Malmö har i mötena mot Rögle respektive Växjö fått se i sig slagna och det trots ledning inför sista perioden i båda dessa mötena. Spelmässigt har Malmö likväl sett hyfsat bra ut och ska vi vara ärliga har inte Redhawks klivit in i något av mötena som förhandsfavoriter.

Som varit tendens länge för Malmö har de svårt att stänga matcher vid ledning och spelet blir allt som oftast alldeles för passivt i matchernas slutskede. Tålamodet är såklart inte heller stort med tanke på att Malmö sett ut så här egentligen hela tiden under tränare Tomas Kollar och redan i omgång-tre väntar därför något av en måstematch för Redhawks.

Förhandstippade topplaget Frölunda åkte på något av en snyting i öppningsmatchen uppe i Sundsvall där det skulle få se sig besegrade av Timrå. I hemmapremiären senast mot Leksand skulle Frölunda studsa tillbaka och i Scandinavium blev det aldrig något snack. Slutsiffrorna skrev till tydliga 5-2 och med det sagt rullade Frölundas säsong i gång på allvar.

En ombyggnation av truppen har skett under sommaren och med mängden förändringar ska Frölunda vara ett lag man rimligtvis borde ha lite tålamod med. Det kommer med största sannolikhet ta lite tid innan Roger Rönnberg fått allt att klicka men givet truppens slagkraftighet tvivlar få på att detta inte kommer att bli bra.

Gästerna med favoritskapet

Malmö klev in i säsongen som bottentippade och än så länge finns det ingen större anledning att revidera förhandstipsen. I tredje-omgången väntar hemmapremiär för Malmö när Frölunda kommer på besök där gästerna måste ses som favoriter. 

Malmö har som tidigare nämt spelmässigt sett bra ut, skulle Redhawks dock inleda säsongen med tre-raka förluster kommer krisstämpeln snabbt delas ut. Detta blir därför något av en måstematch för Malmö som behöver få med sig ett resultat som ger chansen till arbetsro. För Frölunda i sin tur handlar det om att bygga vidare på segern senast och direkt få med sig ett momentum in i säsongen.

Givet matchens förutsättningar väljer vi därför att avstå från spel på slutsegrare och även fast Frölunda kommer vara det starkare av lagen över säsongen, blir detta ingen lätt uppgift för Roger Rönnbergs manskap.

Offensivt har såväl Frölunda som Malmö sett spännande ut under det två inledande matcherna, där Frölunda stod för fem-mål framåt senast och Malmö tycks fått träff på vad som ska vara deras spetsnyförvärv. Med hemmapremiär samt mycket folk i Malmö Arena förväntar vi oss en öppen matchbild och här synas därför att båda lagen kommer hitta nätet minst två gånger vardera. Spelet har suttit i båda lagens inledande matcher och klickas till spelvärda 1.65!

Ishockey, SHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Malmö - Frölunda
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.