Över 2.5 och båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/9 kl 05.20

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sirius är ett offensivt och roligt lag som gjort hela sexton mål framåt i de åtta senaste omgångarna.

  • Hemmalaget har flera producerande spelare som gjort många poäng den här säsongen. Då tänker jag framförallt på Stefano Vecchia, Yukiya Sugita, Elias Andersson, Mohammed Saeid och Axel Björnström.

  • Den starka offensiven medför dock att Uppsala-laget även släpper till en hel del bakåt, och man har inte lyckats hålla nollan på tolv raka matcher.

  • Falkenberg har haft svårt att vinna, men rent spelmässigt är man ofta med i matcherna och näta har man absolut förmågan att göra.

  • Ännu en oerhört viktig match för Falkenberg i bottenstriden för att undvika nedflyttning. Stärkta av självförtroende efter segern senast lär man knappast backa undan här!

Bjuder på fartfyllda tillställningar!

Snacka om succésäsong Sirius haft, något annat vore konstigt att säga. I juni innan Allsvenskan drog igång var man nederlagstippade av i princip alla “experter”. För tunn trupp sas det och många var skeptiska till Henrik Rydströms förmåga att leda laget på egen hand. Men som Uppsala-laget motbevisat verkligen alla. Ett par intressanta förstärkningar som imponerat i form av främst Yukiya Sugita, Nahom Girmai och Hjalmar Ekdal, men framförallt är det spelare som var i klubben sedan innan men fått ordentliga genombrott i år. De namn jag tänker på då är speciellt Axel Björnström, Elias Andersson och Stefano Vecchia där den sistnämnde med sina hittills nio mål och fyra assist ryktats till ett gäng större klubbar.

Med sju vinster, åtta oavgjorda och endast fyra förluster ligger Sirius på en fin, stabil och trygg sjätteplats. I skrivande stund hela elva poäng ner till nedflyttningsstrecket och (med en match mindre spelad) endast fem poäng upp till Elfsborg som på sin tredjeplats i tabellen har den så åtråvärda sista kvalplatsen till Europa League. Laget spelade senast 1-1 borta mot Häcken efter ett sent kvitteringsmål på straff från hemmalaget. Vanligtvis hade nog Sirius-fansen varit nöjda med den pinnen, men nu verkar det inte vara annat än besvikelse. Bara det säger mycket om det här laget år 2020. Visserligen åkte man matchen innan på en snöplig förlust mot Varberg, men innan dess vann man tre raka matcher och var totalt sett obesegrade i sex raka. Det här är ett lag som brukar bjuda på målrika matcher och gjort hela sexton mål framåt på de senaste åtta omgångarna, samtidigt som man själva inte lyckats hållit nollan på tolv raka matcher.

Hoppet lever igen!

Falkenbergs säsong har kantats av väldigt mycket “stolpe ut”. I många matcher har man varit där rent spelmässigt, men inte fått resultaten med sig. Många kryss samtidigt som sex av lagets totalt nio förluster varit med uddamålet. Inför senaste omgången, derbyt mot Varberg, låg man placerade som jumbo i tabellen på ynka tretton poäng. Men i takt med att bottenkonkurrenten Kalmar förlorade sin match så skulle Falkenberg repa mod den här torsdagskvällen. Efter mål av Axel Noren och Nsima Peter samtidigt som Viktor Noring höll tätt bakåt skulle FFF äntligen ta sin första trepoängare på hemmaplan den här säsongen. En oerhört viktig triumf som resulterade i att laget gick om Kalmar i tabellen och nu enbart har två poäng upp till såväl AIK och Helsingborg som ligger på trettonde respektive fjortondeplats (kvalplats).

Falkenberg är statistiskt sett lite som en sämre variant av Sirius, man både gör och släpper in mycket mål. Matchen mot Varberg var den tjugonde för säsongen, men den blott första där man lyckades hålla nollan. Samtidigt har man själva ändå lyckats näta framåt i fjorton av sina matcher, och på sina tolv senaste matcher har man nätat i tio av dessa. Man hade bl.a. en period i somras där man stod för nio mål framåt på fyra matcher. Jag kanske har svårt att se Falkenberg vinna mot Sirius nu, men det här är ännu en oehört viktig match i bottenstriden så man måste trycka framåt. Stärkta av självförtroende efter segern senast tror jag man löser minst ett mål här!

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 och båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/9 kl 05.20

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.