Svenska Superligan på damsidan är igång och under lördagen fortsätter omgång ett. Vi beger oss nedåt i landet, till Varberg, där hemmalaget gästas av nykomlingarna Nacka Wallenstam. Här är spelbolagen fel ute och vi klickar hemmaseger!

Match: Warberg – Nacka (Svenska Superligan, dam) | Speltips: Warberg | Odds: @2.57 | Units: 1/5 | Spelstopp: 15:00

Rygga till 2.57 hos Svenska Spel

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Underskattade

Warberg IC är en klubb med en fantastisk historia. Den halländska föreningen har tagit fyra SM-guld. Det här är dock herrarnas förtjänst, som genom åren varit ett lag att räkna med i Svenska Superligan, tills man för två år sedan åkte ner för första gången i klubbens historia. Ifjol fanns endast ett Warberg i högsta serierna, nämligen damerna. Damerna representerade Warberg IC i Svenska Superligan och var för en säsong ensamma på finmarken. Nu har klubben fått tillbaka sitt herrlag i högsta divisionen och därmed är allt som det skall. Damerna tekar igång säsongen under lördagen, medans herrarna gör det i nästa vecka.

Warbergs damer slutade precis ovanför strecket förra säsongen och klarade sig kvar i högstaligan. Det skall tilläggas att Warberg gjorde en säsong som var betydligt bättre än att hamna tredje sist. Man klarade sig kvar med god marginal, före Örnsköldsvik och Göteborg. Warbergs problem förra säsongen var målskyttet, där man mäktade med 95 mål tillslut. En siffra som måste bli betydligt högre i år om man skall slippa bottenstriden. Warberg tappade inför säsongen Andrea Envall, som förra säsongen var en av lagets viktigaste spelare med sina 32 poäng. Ett tapp som är tungt, men också ett tapp som inte kommer påverka alldeles för mycket i slutändan. Warberg har andra spelare som kan producera och förra årets poängdrottning Sandra Hawerman finns kvar i truppen.

Här är nykomlingarna Nacka Wallenstam lite felaktiga favoriter enligt mig, eller iallafall alldeles för stora favoriter oddsmässigt. Warberg är det bättre laget när allt stämmer. Nacka har tappat anledningen till att man gick upp, i Emelie Lindström. Warberg kommer straffa en mycket ung och rutintunn trupp.

Nykomlingar

Nacka Wallenstam är nykomlingar i damernas Svenska Superligan. Man kvalade under fjolårssäsongen upp genom att besegra Sundsvall och Falun. Nacka var inget favorittippat lag på förhand, utan skrällde sig egentligen upp i Svenska Superligan. En ung och lovande trupp finns i Nacka, men med alldeles för lite rutin. Inför Svenska Superligan noteras man med en trupp, där endast två spelare är över 21 år. En av dessa är 22 år och den andra 30 år. Rutinen saknas hos nykomlingarna, som enligt mig är alldeles för överhypat. Nacka skrällde sig upp till Svenska Superligan, som jag nämnde nyss och den största anledningen till att man tog steget upp var att man tog in en av världens bästa spelare genom tiderna, nämligen Emelie Lindström. Lindström spelade elva matcher med Nacka, vilket räckte och hjälpte Nacka att ta sig upp.

Emelie Lindström gjorde på elva matcher, 21 poäng. För att sedan öka detta i kvalet upp till SSL mot mycket bra motstånd i Sundsvall och Falun. I kvalspelet upp stod superstjärnan för fyra mycket avgörande matcher och tog egentligen på egen hand (poängmässigt) upp Nacka i Svenska Superligan. För att tillägga för er som inte har koll på varken innebandy eller Emelie Lindström – så är detta en av världens bästa innebandyspelare genom tiderna på damsidan. Hon har gjort flest poäng i Svenska landslaget någonsin, 181 stycken, och har vunnit tre SM-guld samt fyra VM-guld. Lindström blev under 2019 invald i innebandyns Hall of Fame.

En spelare man tappar väldigt mycket kvalité i. Nacka är ett ungt och lovande lag, men debutsäsongen kommer att bli tuffare än vad många tror. Warberg vinner!

Speltips: Warberg

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Warberg har rutinen och vet vad som krävs i Svenska Superligan.

  • Warberg är ett bättre lag än vad förhandstipset säger.

  • Warberg har förlängt med ett antal nyckelspelare inför säsongen.

  • Nacka är en ung och orutinerad nykomling.

  • Nacka har tappat Emelie Lindström, som var den största anledningen till att Nacka lyckades kvala upp till SSL.

Högst odds hittade jag 20/9 kl 10:00 hos Svenska Spel som ger 2.57. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 2.57 hos Svenska Spel

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.