Axel Olsson|20 september, 2023, 15:40

Jag väljer att spela på över 3 mål i det här mötet. Vid exakt tre mål får vi insatsen tillbaka. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • TSC förlorade dubbelmötet mot Braga. Det blev hela 1-7 till portugiserna.

  • West Ham har gått starkt i Premier League. Sjätteplats efter fem omgångar.

  • West Ham hade en stark bänk senast, där flera av dessa förväntas starta. Till exempel nyförvärvet Kudus och yttern Benrahma.

Tydlig klasskillnad

David Moyes och hans West Ham har rest sig rejält från fjolårssäsongen. Det går att känna igen det här laget igen och inledningen av den nya säsongen har varit positiv. West Ham har satt sig i ett fint läge med tio inspelade poäng efter fem ligamatcher. De hänger på i toppen och har redan hunnit med att besegra tuffa Brighton och Chelsea. Det är framförallt omställningsspelet som varit riktigt starkt och West Ham är ett tungt lag att möta. Man tog ledningen mot mästarna Man City men det räckte inte hela vägen, där blev klasskillnaden för tydlig.

Undertecknad tycker att West Ham har gjort ett väldigt fint fönster. De har använt Rice-försäljningen till att balansera truppen på ett bättre sätt. Nyförvärven Ward-Prowse och Alvarez har gjort succé direkt och därför ser deras mittfält riktigt bra ut. Mohammed Kudus har också kvaliteterna som krävs för att lyckas i den här ligan. Truppen ser stark ut och det syntes tydligt i deras senaste ligamatch där laget hade en namnkunnig bänk. Flera av dessa spelarna förväntas kliva in i startelvan och roteringen kommer inte spela en allt för stor roll här. Kudus och Benrahma är två som förväntas starta och det är riktigt vassa ersättare. West Ham håller en helt annan nivå jämfört med torsdagens motståndare. Det kan nog rassla till en del i gästernas nät!

Blir ett tufft gruppspel

För många är det nog ett okänt motstånd som West Ham ställs mot. TSC Backa Topola är en klubb som till vardags spelar i den serbiska högstaligan, Mozzart Bet Superliga. Där har det gått bra under de närmaste åren och ifjol knep man en andraplats bakom överlägsna Röda Stjärnan. De hade hela 22 poäng upp till mästarna och det förklarar vilken kvalitetsskillnad det finns i den inhemska ligan.

Trots att det går bra i ligaspelet kan vi inte lägga allt för mycket vikt i dem resultaten, då kvalitetsskillnaden är väldigt stor. Vi fick se prov på detta när TSC mötte portugisiska Sporting Braga i Champions League-kvalet. Där var det inget snack om saken, efter två möten blev det en klar 1-7 seger till Braga. TSC var totalt chanslösa och det tror vi tyvärr att de kommer vara under torsdagen också. West Ham är helt enkelt för bra och det ser ut att bli ett tufft gruppspel för gästerna.

fotboll, europa league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
West Ham - TSC
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.