Match: Falkenberg-Gefle (Allsvenskan) | Speltips: X2 | Odds: 1,70 | Spelstopp: 17:30 | Spelbolag: Bethard

Jag får be om ursäkt för gårdagen, gick tyvärr helt åt helvete trots att det kändes bra på förhand. Vi tar nya tag idag och hoppas att det går lika bra som det gjort i större delen av veckan!

Tabelljumbon Falkenberg har det just nu otroligt svårt, segrarna lyser med sin frånvaro och Superettan kommer allt närmare. Truppen har från början varit alldeles för svag för att hålla någorlunda Allsvensk klass, dessutom har man drabbats av flera tuffa skador. I mitten på juli hade man en liten bättre period där man tog poäng ett par matcher och spelade jämnt i flera andra. Men efter det, då har det gått spikrakt nedåt. De senaste tre matcherna har man en målskillnad på 0-9, det som framförallt sticker ut är förlusten hemma mot Jönköping med ofattbara 0-5. Jag skulle vilja säga att Falkenberg redan är klara för Superettan och motivationen är nog inte på topp just nu, det känns som att spelarna även dom gett upp en aning. Det som sticker ut är även att man förlorat 8 (!) raka hemmamatcher och har den förkrossande målskillnaden under dessa matcher på 6-21.

Gefle ligger platsen före Falkenberg men har desto mer rutin och en bättre trupp överlag, framförallt kan man ibland utmana storlagen. Nu har man tagit poäng i två raka matcher, först slog man Helsingborg och efter det spelade man oavgjort mot Norrköping. Dessa två matcher lär betyda otroligt mycket för framtiden och tar man tre poäng idag har man faktiskt chansen att klara sig kvar i Allsvenskan även till nästa säsong.

Falkenberg är så gott som utslagna och formen har nog aldrig varit sämre för laget, 8 raka förluster på hemmaplan och det blir allt värre för klubben. Gefles trupp håller bättre klass, har tagit poäng i två raka matcher och börjar nog se ljuset ur tunneln. Jag tror stenhårt på att Gefle tar poäng idag och därför testar jag X2 till fantastiska 1,70x hos Bethard.