Joakim Östman|21 januari, 2022, 10:45

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det sex senaste inbördes mötena.

  • Spelet sitter i sju av Lazios åtta senaste Serie A matcher.

  • Spelet sitter i fyra av Atalantas sex senaste Serie A matcher.

  • Lazios matcher på hemmaplan har snitt på 4.40 mål i Serie A.

  • Atalantas matcher på bortaplan har snitt på 3.36 mål i Serie A.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Blgm & över 2,5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Europaracet

Att europaplatserna i Serie A kommer bli en kamp mellan flera lag är det inget snack om. Atalanta hittas för tillfället på den sista Champions League platsen men de är även laget tillsammans med Inter som just nu imponerar mest. Just Inter tog Atalanta emot i den senaste omgången av Serie A i en match som slutade mållöst. Att seriens två mest produktiva lag skulle spela 0-0 mot varandra var det inte många på förhand som trodde. Chanser skapades också och i slutändan kunde båda lagen lämnat matchen med tre poäng. Atalanta har under säsongen imponerat och att en Champions League plats ska bärgas talar mycket för. Särskilt med tanke på att deras form varit stark även sedan vi återigen drog igång Serie A spelet efter vinteruppehållet.

Även Lördagens hemmalag Lazio är i högsta grad med i europaracet och ambitionerna var att verkligen utmana. Även om jag har svårt att se Lazio till slut bärga en Champions League plats kan de inte helt uteslutas med tanke på deras sjätteplats i tabellen. Lazio bärgade även tre viktiga poäng när de senast tog en övertygande seger på bortaplan mot tabelljumbon Salernitana. Skyttekungen Ciro Immobile hade gjort två kassar redan efter tio minuters spel och efter de blev det inget snack, tillslut skrevs slutsiffrorna till 0-3. Segern var otroligt viktig för Lazio som har gått tungt på senare tid och i mötet mot Atalanta vill de nu bygga vidare på segern senast.

Viktiga poäng

Lördagens toppmöte kan verkligen benämnas som en så kallad ”sex poäng” match. Atalanta har inför matchen sju poängs försprång på Lazio och här kan Gasperinis mannar hänga av hemmalaget i CL-striden. Dessa mötena har även bjudit på ordentlig underhållning under det senaste åren, vilket även var fallet i höstens möte mellan lagen när de delade på poängen i Bergamo. Inför detta mötet håller jag Atalanta som favoriter och spelet på bortasegern lockar till viss del. Atalanta har varit extremt starka på bortaplan där de hittills fortsatt är obesegrade, lägg där dessutom till att de vunnit nio av deras elva spelade matcher på bortamark. Likväl är Lazio alltid starka hemma på Stadio Olimpico och det har flertalet matchvinnare i deras trupp.

För mig blir därför målmarknaden absolut mest intressant i detta mötet och här tror jag på mål. Det senaste sex mötena har alla gått över 2,5-linan samt att båda lagen har hittat nätet, att det dessutom finns offensiv kvalitet i båda dessa lagen är inte en överdrift. Båda lagens matcher har hittills under säsongen även haft bland det högsta målsnittet i Serie A och här förväntar jag mig mängder av chanser åt båda hållen. Lazio har gjort mål i 90% av deras matcher på hemmaplan medans siffran är samma för Atalanta på bortaplan under säsongen. Givet dessa förutsättningar är spelet självklart, här testas dubbeln att båda lagen gör mål samt att det blir över 2,5 mål i matchen.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Lazio - Atalanta
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.