Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Levante ligger före Valladolid i tabellen.

  • Levante har fyra raka segrar på hemmaplan.

  • Levante matchar flera av topplagen i poängsnitt på hemmaplan.

  • Valladolid saknar flertalet spelare till den här matchen.

  • Valladolid har släppt in fjärde flest mål i ligan.

Starka på hemmaplan

Den stora anledningen till att jag väljer att ta ställning för Levante i den här matchen är för att man matcher många lag på hemmaplan den här säsongen. Endast ett lag har besegrat Levante på bortaplan den här säsongen, självaste Real Madrid. Man har spelat åtta hemmamatcher såhär långt och man har gått segrande ur fyra av dessa och tagit totalt 15 poäng på åtta hemmamatcher. Att jämföra med exempelvis Barcelona som tagit 18 poäng på nio hemmamatcher, Real Madrid som tagit 18 poäng på åtta hemmamatcher och Sevilla som tagit 16 poäng på åtta hemmamatcher. Levante vet hur man ska ta poäng på hemmaplan och man har i nuläget fyra raka segrar på hemmaplan, detta mot Getafe, Real Sociedad, Real Betis och Eibar. Lag som alla ligger före Valladolid i ligan.

Mycket i Levantes framfart kommer ur vänsterkanten där Jose Morales skapar mycket chanser och forwarden Roger har även han hittat målet i god frekvens. Båda återfinns topp tio i skytteligan och det visar på hur viktigt det är för ett lag som Levante att sätta chanserna när man får dem. Roger och Morales tror jag blir tungan på vågen även i detta möte.

Krigar i botten

Medan Levante trots allt har lite distans till bottenstriden så är Valladolid högst indragna i bottenstriden och återfinns i nuläget endast två poäng från nedflyttningsplats i La Liga. Problemen finns till stor del defensivt där man släppt in 27 mål hittills, endast tre lag i ligan har släppt in fler. På bortaplan har man tagit nio poäng på lika många matcher vilket är ett habilt snitt och faktiskt mer än vad Levante tagit på bortaplan, vilket ytterligare visar hur viktigt hemmaplan är för just Levante.

Valladolid saknar också väldigt många spelare till den här matchen och det är tillsammans med Levantes spel på hemmaplan det som gör att jag tror Valladolid åker hem till norra Spanien med noll poäng den här gången. Det ryktas om eventuellt tio spelare som missar matchen och då tunnas truppen ur. Bland annat saknas stabile mittfältaren Roque Mesa och lagets bästa målskytt Marcos Andre.

Speltips.se ger tipset:

Levante hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/1 kl 17.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.