Monaco tar emot Metz hemma på Stade Louis II, och det krävs att monegaskerna laddar om batterierna efter förlusten mot Strasbourg, för att ha en chans i morgondagens drabbning. Med ett Monaco i kris, har serieledarna ifrån Ligue 2 stora möjligheter för avancemang under tisdagskvällen.

Match: Monaco-Metz (Coupe de France) | Speltips: Monaco håller nollan: Nej | Odds: @1.53 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

En klubb i kris

Vad har egentligen hänt med AS Monaco? Monaco som spelar Champions League och som säsong 2016/2017 kunde titulera sig som ligamästare framför PSG. Alla talade om att det var två storklubbar som styrde den franska fotbollen, Monaco och Paris Saint Germain. Så vad hände egentligen? Den här säsongen har varit katastrofal, laget placerar sig på en 19onde plats med ynka 15 poäng efter 21 spelade matcher. Guingamp som är ligans tabelljumbo sitter endast en poäng bakom Monaco. Det har blivit tre vinster, sex oavgjorda och hela tolv förluster. Monaco har visserligen fått in ett väldigt starkt nyförvärv i Januarifönstret, nämligen Fabregas.

Man kan lugnt säga att Monaco befinner sig i en kris. Ifall inte klubben börjar ta poäng ligger nedflyttningen nära till hands. Laget som gjorde stor succé förrförra säsongen sålde av flera stora spelare och sparkade tränaren Jardim. Numera är det Thierry Henry som leder laget, men han har inte lyckats vända på den negativa trenden, laget kommer senast ifrån en total utklassning av den mindre kända klubben Strasbourg. Mötet slutade med hela 5-1 till Strasbourg, ett förnedrande resultat. Försvarsjätten Naldo blev utvisade i sin första match för klubben. AS Monaco har inte lyckats hålla nollan i 26 av deras 31 tävlingsmatcher den här säsongen. Frågan är hur mycket Henry prioriterar ett avancemang i cupen när deras Ligue 1-kontrakt är i stor fara.

Serieledarna ifrån Ligue 2

Läget hos bortalaget ser allt ljusare ut. Metz är inne i en grymt bra period just nu, laget toppar tabellen med sina 44 poäng. Klubben har vunnit åtta av deras tio senaste matcher. Metz är rest sig snabbt ifrån förra säsongens nederlag. I fjol tillhörde klubben Ligue 1 men åkte ur med dunder och brak. Det blev till slut en sistaplats med hela 24 förluster och 76 mål insläppta. Men tränare Frederic Antonetti verkar ha hittat det vinnande konceptet för klubben, det mesta talar för att vi ser Metz i Ligue 1 nästa år igen ifall de fortsätter på samma spår.

Metz har gjort mål i tio raka matcher, laget har endast gått mållösa i 3 av deras 26 tävlingsmatcher den här säsongen. Det är främst anfallaren Habib Diallo som laget förlitar sig på när det kommer till målproduktionen. Senegalesen har gjort hela 15 mål hittills in på säsongen, han har alltså ett galet högt målsnitt på makalösa 0.8 mål per match. Metz ligger fem poäng före tabelltvåan Brest i Ligue 2, vilket ger laget andrum och en chans för att även kunna satsa på cupspelet som oftast spelas under vardagarna.

Speltips: Monaco håller nollan: Nej

Jag väljer att spela Monaco håller nollan: Nej. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AS Monaco har inte lyckats hålla nollan i 26 av deras 31 tävlingsmatcher den här säsongen.

  • Metz har endast gått mållösa i 3 av deras 26 tävlingsmatcher den här säsongen.

  • Monaco i kris, ligger nästsist i Ligue 1 med endast 15 poäng.

  • Monaco i riskzonen för nedflyttning, måste prioritera ligamatcherna framför cupspelet.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.53 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.