Speltips:

Jag väljer att spela på att Mora gör över 1,5 mål. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

Mora över 1,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/1 kl 17:45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora har bra form och har tagit 11 poäng på de senaste fem matcherna.

  • Mora löser spelet i 11 av 19 hemmamatcher.

  • Björklöven har släppt in två mål eller fler i sex av sina senaste tio bortamatcher.

  • Mora har på senare tid slagit både Timrå och Karlskoga på imponerande sätt.

Lämnat den absoluta botten

Mora var för en stund i serien mycket illa ute och låg på nedflyttningsplats med tre poäng upp till säker mark. Sedan man satte ihop transatlanterna Brendan Ranford, Brant Harris och Dustin Gazley i samma kedja och tog in nye finske backen Kalle Valtola har det dock blivit förändring och man har tagit 11 poäng på de senaste fem matcherna. Bland annat inkluderande segrar mot topplagen BIK Karlskoga och Timrå. Mot Tingsryd för fem omgångar sedan var man det mycket bättre laget och smålänningarna rånade masarna på poängen då. Spelet löser man i 11 av 19 hemmamatcher och man har dessutom löst spelet i fyra av de fem senaste matcherna. Linan är inte hög och trots att det är serieledande Björklöven på andra sidan så ska chanserna vara goda att göra åtminstone två mål i den här matchen för hemmalaget.

Moras form är det som fäller avgörande för spelet, men man ska såklart inte räknas som favorit i den här matchen. Man ligger där man ligger av en anledning, men fansen fick mersmak under de föregående två hemmatcherna mot Timrå och AIK där hemmalaget verkligen har bjudit upp. Dessa har också gett lite andrum, vilket gör att Mora på ett helt annat sätt kan spela med inställningen att man inte har något att förlora, snarare än att man har väldigt mycket att förlora, ett faktum som jag tror blir viktigt för utgången av den här matchen.

Suveräna serieledaren

Den stora anledningen till att oddset ligger så pass nära två för Mora i den här matchen är att Björklöven den här säsongen varit fullständigt suveräna defensivt. 43 insläppta mål färre än laget med näst bäst defensiv säger en del om hur otroligt svårt det är att göra mål på detta lagbygge. Ser man dock till spelet på bortaplan så har man släppt in två mål eller fler i sex av sina senaste tio matcher på bortaplan och det är även lag som ligger runt Mora i botten som lyckats hämta hem minst två mål mot serieledarna. Något som faktiskt talar för vårt spel här.

Björklöven har också för tillfället nio raka segrar i Hockeyallsvenskan och klyschan säger ändå att det förr eller senare kommer ett bakslag när segrarna duggar såhär tätt. Senast man hade samma vinstrad kom ett bakslag på ungefär 2-3 omgångar, då till en början mot ett Karlskrona som inte alls hade någon bra form då. Mora kommer till den här matchen med bra form och kan mycket väl ge Björklöven en match om fansen håller ljudnivån uppe och man exempelvis får ett tidigt mål med sig.

Speltips.se ger tipset:

Mora över 1,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 19/9 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.