Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Västerås spel har sett betydligt bättre ut senaste matcherna och man har nio poäng på sina fem senaste matcher

  • Vita Hästen har förlorat sina tre senaste matcher och formen har sjunkit sett över en längre tid

  • Västerås har en stark defensiv med två målvakter som imponerat stort den här säsongen

  • Vita Hästen saknar sin stjärna Marcus Eriksson som oftast kan vara skillnad mellan vinst och förlust

  • Västerås är starka på hemmaplan och där har man tagit betydligt fler poäng än vad man gör på bortaplan

Stjärnan saknas

Västerås har haft en del problem den här säsongen, även fast resultaten oftast gått lagets väg. Offensivt har man haft stora problem och faktum är att det bara är Kristianstad och Västervik som gör färre mål, det är inte okej för ett lag som ska vara en outsider till en SHL-plats. Men senaste matcherna tycker jag mig se en klar förbättring i västmanlänningarnas spel. Kedjeformationen med Benker, Öhrn och Lunsjö har varvat upp där den sistnämnde gjort mål i tre raka matcher. Kan man fortsätta bygga vidare på det här finns det goda möjligheter att befästa sin kvartsfinalplats inför sluttampen.

För Vita Hästens del har det inte varit mycket som stämt den senaste tiden. Inför fredagens batalj har man samlat ihop tre raka förluster och tappet av NHL-lånet Marcus Sörensen har märkts något oerhört. Trots det tycker jag ändå att det ska finnas potential för det här laget att ligga högre upp. Dessvärre har lagets stora stjärna, Marcus Eriksson saknats det senaste tiden och det verkar också påverka Norrköpingslaget negativt. Senast mot Tingsryd i onsdags blev det en klar 4–0-förlust och nu måste segrarna börja strömma in lite oftare.

Starka på hemmaplan

Vita Hästen är ett svårbedömt lag, och har länge varit men jag tycker mig inte alls kunna se det spelet man hade tidigare under säsongen. Man plockade in Alexander Lindelöf och Martin Janolhs på korttidskontrakt i höstas men till slut blev man tvungna att släppa iväg båda på grund av ekonomi. Två spelare som enligt mig gjorde, och hade gjort Vita Hästen bättre. Nu har man lite små skadebekymmer här och där och det har stört mycket, men laget har inte gått att känna igen över en längre tid.

Nu ställs man mot ett Västerås som gjort ett par bra matcher i rad. Man har förlorat mot både Timrå och Björklöven men faktum är att insatserna från båda matcherna var bra. Dessutom har man emellan besegrat dagens motståndare Vita Hästen och senast även Modo med 4–2. Hemmaplan har varit Västerås signum den här säsongen och här tar man betydligt fler poäng än på bortaplan. Jag tror att ett formstarkt hemmalag tar tre poäng här.

 

Speltips.se ger tipset:

Västerås vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/1 kl 10.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.