Daniel Jacobsson|21 oktober, 2022, 14:30

Jag väljer att spela på Underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelsea har hållit nollan i fem raka matcher.

  • Spelet sitter i fyra raka inbördes möten.

  • Manchester United har fått ordning på sin backlinje och hållit nollan i tre raka matcher.

  • Chelsea har ingen het anfallare. Manchester United saknar möjlighet och spets i Cristiano Ronaldo inför ett stormöte, resterande känns aningen målsnåla.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Otrolig Kepa

Graham Potter har startat sin Chelsea-sejour på bästa möjliga vis. Det är sex raka matcher utan förlust (4-2-0) och fem hållna nollor av dessa. Trots det har man inte övertygat i sitt spel på det sättet man hade förväntat sig efter dessa resultaten. Jag följer Chelsea väldigt nära vecka efter vecka och känner mig ganska säker på att man saknar det där lilla extra. Det kommer inte bli en överdrivet lång obesegrad rad under Potter den här säsongen. Man är otroligt tighta och starka bakåt men framåt skiljer det en del upp till Liverpool, Manchester City, Tottenham och Arsenal den här säsongen. Pierre-Emerick Aubameyang är ingen värvning som skall kunna gå in och ta en startplats i det här laget egentligen. Men där är Chelsea nu.

En sak skall Potter ha ära för, förutom en väldigt stark start såklart, och det är att han fått igång Mason Mount igen. Mount är Chelseas bästa utespelare i skrivande stund. En annan spelare som blivit Potters gubbe är Kepa Arrizabalaga, som petat Chelseas främsta gubbe från fjolåret Edouard Mendy efter att engelsmannen tog över klubbens huvudansvar. Kepa har hållit nollan i fem raka matcher och det är ett helt otroligt facit för honom efter att ha varit i frysboxen sedan dag ett i Chelsea. Underspelet är inte helt omöjligt här, det blir en klassisk Chelsea-Manchester United-match.

Fantastisk match

Erik ten Hag meddelade efter Tottenham-segern att han inte var beredd på att hans spelare och lag hade den nivån i sig ännu. En väldigt positiv effekt med det sagt och Manchester United ser ut att vara på riktigt. Den före detta Ajax-tränaren har haft lite problem under hans första tid i klubben, men ser nu ut att ha hittar mer rätt än någonsin tidigare. Prestationen mot Tottenham är över allt annat och nu är det bara att jobba vidare och hoppas kunna leva vidare på den nivån. Kan man fortsätta är man ett hett alternativ till spel mot Chelsea, men känslan är trots allt att det blir en jämn tillställning.

Chelsea kommer, under Potters ledning, försöka stänga ner det här mötet. På hemmaplan är man väldigt starka dessutom, medans United får en tuff bortamatch framför sig. Det är svårt för United, som haft problem längre, att följa upp prestationen i ytterligare ett stormöte. Underspelet är väldigt högt upp på min tapet inför det här mötet. Känslan skriker att det blir en tight och jämn tillställning där det skapas ett gäng mindre målchanser än i många andra möten. Marcus Rashford var väldigt het i senaste mötet, men det hade varit ett gyllene läge för Manchester United att starta Cristiano Ronaldo här. Portugisen saknas dock här efter att ha svikit klubben, fansen och hans manager i senaste matchen när han lämnade arenan i förtid.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Chelsea - Man United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.