Axel Olsson|21 oktober, 2022, 10:00

Jag väljer att spela på Dortmund vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Trots en knackig start har Dortmund ändå lyckats vinna tre av deras fem ligamatcher på hemmaplan.

  • Dortmund gjorde två mål mot Bayern München i deras senaste ligamatch på hemmaplan.

  • Det råder klasskillnad mellan dessa två lagens spelartrupper.

  • Stuttgart har en seger efter tio omgångar.

  • Stuttgart har förlorat tre av deras fyra senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Dortmund vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Dortmund har fler växlar

Borussia Dortmund är nog inte helt nöjda med vad de har presterat i säsongens ligaspel. De har absolut haft ett tufft spelschema men storklubben förväntas ändå prestera bättre än vad de har gjort i vissa matcher. En åttondeplats är långt ifrån där de vill vara och i nuläget har de sju poäng upp till serieledarna Union Berlin. Det är naturligt att målproduktionen stannat av en aningen sedan stjärnan Erling Haaland lämnade, men Dortmund besitter fortfarande tillräckligt med kvalitet för att befinna sig i den absoluta toppen. Trots den svaga öppningen har Dortmund ändå vunnit tre av deras fem ligamatcher på hemmaplan.

Nu väntar ett möte mot ett ganska svagt Stuttgart och det är bara tre poäng som gäller. I Champions League-gruppspelet går laget med stora steg mot ett slutspel och nu gäller det att matcha den formen i Bundesliga också. Vi vet att laget har en högre nivå i sig och det ska dessutom tilläggas att de har mött tufft motstånd i de närmaste omgångarna. De har ställts mot den oväntade serieledaren Union Berlin och giganten Bayern München. Mot de sistnämnda lyckades Dortmund göra två mål och få med sig en poäng ifrån det här mötet. Segern ligger nära till hans inför lördagens batalj.

Förändringar har gjorts

Ifjol var Stuttgart ytterst nära att åka ur den tyska högstaligan när de slutade på lika många poäng som kvalplacerade Hertha Berlin. Till slut var det målskillnaden som räddade Stuttgart kvar i högstaligan. Ytterligare ett år i finrummet men undertecknad är rädd för att det blir en liknande situation i år. Stuttgart parkerar sig på en 15:e plats i tabellen efter tio spelade ligamatcher. Klubben gjorde sig nyligen av med tränaren Matarazzo efter en sämre tid och hoppas nu kunna lyfta med förändringarna som gjorts.

Klubben söker efter en ny tränare men under tiden är det Michael Wimmer som styr laget framåt. Laget fick energi av tränarbytet och knep en 4-1 seger i Wimmers första match vid sidlinjen. Noterbart är att segern kom mot tabelljumbon Bochum som varit horribla i säsongens ligaspel. Lördagens batalj blir det första stora testet för Wimmer och sett till förutsättningarna tror vi att det kan bli en tuff eftermiddag. Det råder en rejäl klasskillnad mellan lagen och vi tror att det kommer att synas. Tre förluster i deras fyra senaste ligamatcher och vi är inte helt övertygade av Stuttgart truppkvalitet. Dortmund har vunnit sex av deras sju senaste inbördes möten mot Stuttgart.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:30
Dortmund - Stuttgart
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.