Daniel Jacobsson|21 oktober, 2022, 14:13

Jag väljer att spela på Man City i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City är revanschsugna efter Liverpool-torsken senast.

  • Erling Haalands målnolla senast lär spräckas här.

  • Roberto De Zerbi har inte fått ordning på Brightons defensiv ännu.

  • Brighton och De Zerbi är inget lag som backar hem och parkerar bussen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Framåt City!

Pep Guardiola och Manchester City fick äntligen (?) en nyttig smäll den här säsongen. Laget behöver se sig i spegeln någon gång för att fortsätta ösa på och springa mot titlarna. Jurgen Klopp och Liverpool lyckades nolla City i stormötet senast och det betyder att Pep fått tänka om och tänka över läget. Det kommer bli en positiv effekt av det hela och hemma på Etihad Stadium skall man precis som vanligt vara överlägsna. Den här dagen kommer lägligt med motståndet som väntar, för det är ett Brighton som inte fegar att gå framåt och göra sin grej under De Zerbi. Manchester City kommer därmed kunna skapa saker utan att möta en parkerad buss här.

Förväntad startelva i Manchester City: Ederson; Cancelo, Dias, Akanji, Ake; De Bruyne, Gundogan, Rodri; Foden, Haaland, Mahrez.

Som sagt innan i den här reken så var Liverpool-förlusten nyttig för Manchester City. Vi trodde väl aldrig att City skulle gå in revanschsugna i en match den här säsongen ett tag. Erling Haaland, Kevin De Bruyne och Phil Foden är i toppform och lär ligga bakom att laget studsar tillbaka på hemmaplan mot Brighton. Det skall mycket till om Brighton skall åka och störa Manchester City den här lördagen, det kommer inte bli någon repris på De Zerbis debut med Brighton mot Liverpool.

Fin debut – men sen…

Roberto De Zerbi ansågs vara en kanonersättare till Graham Potter när han anlitades. Hans debut blev helt otrolig efter 3-3 mot Liverpool på Anfield, men sedan dess har man gått kräftgång. Nollade i tre raka Premier League-matcher mot Tottenham, Brentford och Nottingham. Nollorna är inte likt den före detta Shakhtar och Sassuolo-coachen och speciellt inte Brighton som bara omgången innan Tottenham alltså gjorde tre mål på självaste Van Dijk och Liverpool. Leandro Trossard är hoppet i det här gänget, jagas av flera storklubbar och kan ta nästa stora kliv om han får lite mer utväxling i BHA i år.

Att resa till Manchester är inte helt optimalt i det här läget. Det är inte rätt plats att hoppas på en formkurva som skall ändras. Manchester City är dessutom det laget som är bäst i ligan och som man inte skall ha speciellt stora möjligheter att hota den här dagen. Formen är alldeles för dålig i Brighton för att vi har en repris på Liverpool-matchen här. Matchbilden kommer passa hemmalaget som handen i handsken och då är jag rädd (positiv till vårt spel) för Brightons skull, det kan bli blodigt.

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 16:00
Man City - Brighton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.