Joakim Östman|21 oktober, 2022, 11:13

Jag väljer att spela på Milan & Milan över 1,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av Milans fem senaste Serie A matcher.

  • Milan har snittat 2.00 mål per match under säsongsinledningen i Serie A.

  • Milan har vunnit fyra av deras fem spelade matcher hemma på San Siro.

  • Milan kommer från tre raka segrar i Serie A och är ett lag i momentum.

  • Milan är betydligt starkare än Monza och här ska de ses som givna favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Milan & Milan över 1,5 mål hos luckysport

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark ligaform

Tre omgångar är spelade sedan senaste landslagsuppehållet i Serie A och det regerande mästarna Milan har tagit nio utav nio möjliga poäng. Detta mot motstånd som Empoli, Juventus och Hellas Verona och trots att det inte är det tuffaste av spelscheman ska man komma ihåg att Milan har en skadedrabbad trupp. Milan hänger således på i tabelltoppen och från tredjeplatsen har Rossoneri bara tre poäng upp till serieledande Napoli.

I söndagens möte mot Hellas Verona på Bentegodi kan man inte direkt påstå att Milan spelmässigt imponerade. Två tidiga självmål från respektive lag gav oss ett likläge långt in i matchen och Milan såg ut att behöva nöja sig med delade poäng. Som så ofta förut hittade likväl Milan ett sätt att vinna och genom Sandro Tonalis mål i den 81 minuten tog Rossoneri med sig all tre poängen hem till Milano.

Ex-Milan ledningen Silvio Berlusconi och Adriano Galliani som numera leder Monza stod onekligen för främsta underhållningen under sommarens mercato. Monza fick dock en tung start på säsongen och efter fem raka förluster på det inledande fem matcherna fick det vara nog. Ett tränarskifte var oundvikligt och Giovanni Stroppa ersattes med den blott 38 åriga Raffaele Palladino.

Monza har fått full effekt på tränarskiftet och sedan bytet har tio av femton möjliga poäng spelats in. Monza har därför lämnat den yttersta bottenstriden och efter tio omgångar hittar vi nykomlingarna på en fjortondeplats i tabellen.

Inget snack hemma på San Siro

Sett till det starka nyförvärven Monza plockade in under sommaren ska de kunna hålla sig ifrån nedflyttningsplatserna. Vändpunkten kom i hemmasegern mot Juventus inför landslagsuppehållet och sedan dess har Monza visat att de hör hemma i Serie A. Startelvan är både namnstark och står sig bra i Serie A sammanhang och jag skulle bli förvånad om Monza inte spelar i högsta division även kommande säsong.

Signifikativt med Milan egentligen sedan tränare Stefano Piolis intåg i klubben är hur mentalt starka det är och kommit att bli. Inget tycks bita eller sänka Milan även om det är såväl skadebekymmer som ett dåligt resultat. Milan har bivit experter på att få med sig resultat även när prestationerna inte är på topp likt senast mot Hellas Verona. Milan har fortsatt tunga skadeavbräck men sett till hur trygga det är med sitt spel kör de fortsatt på i ligaspelet ändå vilket är väldigt imponerande.

Inför lördagens tillställning på San Siro är det inget snack om att detta är en match Milan ska vinna. Milan har ett betydligt starkare lag och trots Monzas uppåtgående formkurva ska bara tre poäng in på kontot för Rossoneri. Visserligen har Milan ett oerhört viktigt möte i kommande veckans Champions League spel mot Dynamo Zagreb men två-fronts spelet ska de klara av att hantera.

Givet det låga oddset för Milan-segern kryddar vi dock spelet på hemmasegern med att Milan även gör över ett mål i matchen. Under säsongsinledningen i Serie A har Milan snittat 2.00 mål per match och på hemmaplan mot Monza finns det goda möjligheter för ett par bollar i nätet.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Milan - Monza
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.