Jonathan Erlandsson|21 oktober, 2022, 12:16

Jag väljer att spela på Liverpool handikapp -1.5 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool har tre raka segrar.

  • Liverpool är förbättrat defensivt och har två raka hållna nollor.

  • Nottingham har släppt in näst flest mål i serien.

  • Liverpool har utklassat de två svagaste lagen man mött i år. Bournemouth(9-0) och Rangers(7-1).

  • Nottingham har förlorat sex av de åtta senaste matcherna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tuff start för nykomlingen

För första gången sedan 1999 gästar Liverpool City Ground i ligaspelet.
Hemmalaget, tillika det forna storlaget tog sig inför årets säsong tillbaka till Premier League och göra sin första säsong i det engelska finrummet på 2000-talet. Väl tillbaka på högsta nivån har det dock börjat allt annat än bra och Forest parkerar på en sista plats i tabellen med endast sex inspelade poäng och en målskillnad på jobbiga 7-23.
Inte heller bortalaget är speciellt nöjda med sin säsongsinledning och ligger inför omgången på en sjunde plats, vilket såklart inte är godkänt för Liverpool som skulle slåss om ligatiteln. Senaste matcherna har dock formkurvan svängt kraftig uppåt och laget har utklassat Rangers i CL, tagit en jätteskalp mot Man City och senast besegrade man West Ham i en match där man absolut borde ha gjort fler mål på sina 22 avslut.

Nottingham har på sina elva första matcher i comebacksäsongen endast mäktat med en seger och tre oavgjorda matcher. Segern kom redan i den andra omgången då West Ham gästade City Ground och Nottingham kunde vinna med 1-0 efter mål av en av sommarens alla spektakulära nyförvärv, Awoniyi som spottade in mål i Bundesliga förra året.
I matchen efter kom det första krysset, men sen skulle Forest åka på stryk fem gånger i rad innan man fick poäng igen, för att sedan torska igen och kryssa igen.. och där är vi nu.
Att man fick ett kryss i veckan borta mot Brighton i veckan måste dessutom sägas vara enormt turligt då man blev fullständigt överkörda av The Seagulls och blev utklassade i all typ av statistik bortsett från den viktigaste.
Inte heller på skadefronten ser det ut att ljusna då Jack Colback, Moussa Niakhate och Omar Richards fortfarande går skadade och dessutom tvingades Harry Toffolo gå av i mittveckoomgången.

Går för fjärde raka segern

Liverpool har fått upprättelse efter den katastrofala starten de senaste veckorna, men behöver fortsätta vinna om skall hänga med topplagen. Bortsett från 9-0 segern mot Bournemouth så har laget faktiskt inte vunnit en enda match med mer än ett mål.
Framåt ser det ut som att prestigevärvningen Darwen Nunez behövt en inkörningsperiod och säsongsinledningen har präglats av en del felbeslut på olika plan, men uruguayanen fick i alla fall bli matchhjälte i veckan med en väldigt fin nick och förhoppningsvis för Liverpools del kan han vara på gång nu.
Med Nunez och Firmino längst fram och Salah till höger ser det ut som att man börjar hitta en offensiv som blir allt bättre. Även defensiven som tidigare varit väldigt stark börjar hitta tillbaka till klassen man hållit de senaste säsongerna och nu står man med två raka 1-0 segrar.
Laget behöver verkligen fortsätta vinna om man skall hänga med topplagen. Man har spelat in 16 poäng och är således hela 11 poäng efter Arsenal på första platsen och sju efter Manchester City på andra platsen. Då även lagen bakom ledarduon visat allt starkare form de senaste veckorna och staplat alltfler trepoängare på hög, så har Liverpool inte råd att tappa speciellt många poäng ens när det gäller kampen om Champions Leagueplatserna.
Liverpool har en hel del spelare i sjukstugan och spelare som Diogo Jota, Luis Diaz, Arthur, Naby Keita, Joel Matip och Ibrahima Konate är inte tillgängliga för spel här.

Liverpool har kommit igång defensivt med två raka hållnor nu och offensiva spelare som Salah, Firmino och Nunez har alla fått nätkänningar och blivit matchhjältar den senaste tiden. Laget visar då och då att man har rejäla urladdningar i sig och har bl.a. gjort nio mål mot Bournemouth och sju borta mot Rangers.
Nottingham å andra sidan har släppt in näst mest mål av alla och släpper till massor av målchanser. Här tror jag rätt och slätt att Liverpool får en gyllene möjlighet att förbättra sin målskillnad.

fotboll, premier league league
|
units: 2/5 - spelstopp: 13:30
Nottingham - Liverpool
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.