Under 5.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/10 kl 14.15

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö snittar strax över två gjorda mål per match medan man släpper in strax under två mål per match

  • Malmö har möblerat om i formationerna för att väcka laget – något som brukar kunna ge effekt

  • Växjös matcher den här säsongen har ett målsnitt på 3.6 gjorda mål per match

  • Malmö saknar offensiv kraft och laget har enbart lyckats göra 15 mål på sju matcher den här säsongen

  • Spelet sitter i sju av Växjös åtta matcher den här säsongen

  • Spelet sitter i tio av tolv senaste tävlingsmatcherna mellan lagen

Uppförsbacke efter usla inledningarna

Växjö kommer till den här matchen med en seger i ryggen. Brynäs som öppnat SHL starkt slogs tillbaka med hela 5–1 och det var en viktig trepoängare med tanke på att laget samlat på sig två raka förluster innan dess. Mest framstående än så länge är lagets defensiv som släppt in ynka 14 mål på åtta matcher hittills. Kan Växjö hålla den siffran i trim samtidigt som man kan få igång produktionen framåt så finns det goda förhoppningar om att “Lakers” kan bli ett stabilt slutspelslag igen.

För Malmös del ser det tungt ut för tillfället. Nye tränaren Joakim Fagervall har inte alls fått den starten han önskade och man har stått för tre matcher i rad där man slängt bort vinstchanserna från start. I samtliga utav dessa matcher har man dessutom släppt in första målet och något som är ännu värre, alla tre målen har kommit när Malmö haft powerplay. Det är ofattbart dåligt. Än så länge har man goda chanser att kravla sig upp på sadeln igen, men det är mycket som måste ske om Malmö ska kunna utmana lagen högre upp i tabellen.

Målsnålt framåt men tätt bakåt

Malmö har redan gjort en rad förändringar inför den här matchen och klart är att Oscar Alsenfelt är tillbaka mellan stolparna. Lars Volden fick axla huvudansvaret i senaste matchen mot Frölunda, men ska det här laget kunna överraska krävs det att Alsenfelt får stå i majoriteten av matcherna. Alsenfelt är en av seriens bästa målvakter, men det krävs att han är i symbios med försvaret för att det ska fungera. Nu tror jag dock att när Joakim Fagervall slänger om lite i formationerna att det blir bättre. Men hur långt räcker det?

Växjö är ett bra motstånd, men man har problem med sin offensiv där det oftast är Robert Rosén och Richard Gynge som får stå för merparten av farligheterna framåt. Kan spelare som Jakob Forsbacka Karlsson och Jack Drury börja komma igång ordentligt får man en betydligt bättre bredd i sitt lag. Nu snittar man precis strax över två mål per match framåt. Ingen siffra som kommer leda till att Växjö tar sig särskilt långt. Det kommer däremot lagets försvarsspel göra som varit formidabelt hittills. På åtta matcher har man släppt in 14 mål. Här tror jag att vi får se en målsnål match. Malmö har ruskat om och möter här ett Växjö som spelar tajt bakåt och som inte producerar särskilt mycket framåt. Under 5.5 mål spelas till 1.68.

Speltips.se ger tipset:

Under 5.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/10 kl 14.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.