Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK är obesegrade i nio raka ligamatcher.

  • På dessa nio matcher har AIK hållit nollan i sju av dem.

  • Örebros främste målskytt Nahir Besara kommer förmodligen missa matchen på grund av skada.

  • Spelet har suttit i AIK:s fyra senaste hemmamatcher.

  • AIK har vunnit och hållit nollan i deras två senaste möten mot Örebro.

Blir det tionde raka utan förlust?

AIK fortsätter att ånga på i allsvenskan och de börjar alltmer se ut som det stabila topplag som AIK ändå har varit under de senaste åren. Deras katastrofstart på säsongen har ju inte gått obemärkt förbi någon med hyfsad koll på allsvenskan, men den perioden känns väldigt långt borta med tanke på vad Gnaget presterar i dagsläget. Nio raka matcher utan förlust med endast tre insläppta under den tidsperioden är ett ruskigt bra facit.

Sedan tränaren Bartosz Grzelaks ankomst har han bytt formation till ett mer defensivt balanserat 4-3-3 och det har visat sig vara ett väldigt effektivt drag. Men några andra stora faktorer till AIK:s formtopp är ju förstås spelarna de har plockat in i defensiven. Nyförvärvet Sotirios Papagiannopoulos har bildat ett riktigt bra mittbackspar tillsammans med trotjänaren Per Karlsson. Även värvningen av landslagsbacken Mikael Lustig har varit väldigt lyckad. Något som även är värt att nämna angående Lustig, trots att det möjligen är lite uttjatat bland många experter, är det faktum att AIK inte har släppt in ett enda mål när Lustig har varit på plan.

En tuff uppgift som väntar

Man kan lugnt säga att det har gått lite uppochner för Örebro på sistone. Visserligen har de klättrat en del placeringar under hösten men det har inte blivit någon riktig jämnhet i spelet. I början av oktober gick de och vann mot tvåan Elfsborg för att i omgången efter förlora mot nedflyttningskandidaten Falkenberg. Därefter blev det två raka segrar men i deras senaste drabbning blev det förlust på hemmaplan mot bottenlaget Kalmar FF.

Det är alltså svårt att veta vad Örebro står någonstans. En sak var tydlig senast mot Kalmar åtminstone och det var att anfallsstjärnan Nahir Besara saknades. Besara har stått för tolv mål och tre assist den här säsongen och det är han som kan står det lilla extra i offensiven för Örebro. Det är även osäkert om han kommer till spel mot AIK på söndag, vilket skulle vara ett väldigt tungt tapp för Örebro då det lär bli svårt att luckra upp det defensivt solida AIK. Med tanke på solnalagets form så lär de fortsätta på det vinnande spåret även i denna match!

Speltips.se ger tipset:

AIK vinner och håller nollan hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/11 kl 14:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.