Erik Norin|21 november, 2023, 12:23

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kalmar löser spelet i 12 av 16 matcher.

  • Almtuna löser spelet i fem av nio hemmamatcher.

  • Senast lagen möttes blev det hela nio mål.

Fyra raka förluster

Efter att ryktena börjat gå om att både huvudtränaren Robert Kimby och sportchefen Tony Mårtensson ska lämna så har Almtuna också visat i spelet att det finns en osäkerhet. Fyra raka förluster och sinande offensiv den senaste tiden är oroväckande men nu kommer ett lag med defensiva problem på besök och då tror jag det är rätt läge för spelare som Alexander Ljungkrantz, Elliott Ekmark och Nicklas Danielsson att återigen hitta nätet för Almtunas del. Spelet löser man i åtta av lagets 15 matcher hittills.

Senast lagen möttes så blev det också mycket målrikt där Kalmar till sist kunde vinna efter förlängning med 5-4, ett resultat som speglar ungefär vad jag tror vi kommer få se här, lag som spelar en offensiv ishockey och vill gå framåt. Almtuna är också betydligt mer målrika på hemmaplan där man löser spelet i fem av nio matcher. Saknas lite spets, inte minst på målvaktssidan och jag tror inte man kan räkna med att hålla tätt mot ett Kalmar som kommer gå offensivt.

Frejdiga i spelet

Kalmar har bra form och har faktiskt vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Över säsongen så har man också varit väldigt målrika i sina matcher. Tredje flest insläppta mål samtidigt som man också producerat över förväntan i offensiven där man gjort åttonde flest mål. Vårt spel löser man hittills i 12 av 16 matcher som man spelat och det är ett spel man måste testa att spela, att gå för det offensivt och helt enkelt göra fler mål än motståndarna.

Offensiv spets finns också, främst i häftige backen Tim Theocharidis som trots sin backposition mer ser ut som en forward på isen, bidrar på ett fantastiskt sätt i offensiven och i Kalmars powerplay, men det finns också stora ytor bakom honom om man som motståndare vinner pucken i rätt lägen. Femma i poängligan hittar vi Theocharidis, en fantastisk bedrift. Två andra spelare som imponerar är den finska duon Teemu Väyrynen som tagit sin förstecenterroll på ett fantastiskt sätt och också nyförvärvet Kim Strömberg, den rutinerade finnen snittar hittills nästan en poäng per match.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Almtuna - Kalmar
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.