Erik Norin|21 november, 2023, 12:26

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Björklöven löser spelet i fyra av åtta hemmamatcher.

  • Björklöven löser spelet i hälften av sina matcher under säsongen.

  • Björklöven vann med marginal när lagen möttes på Hovet tidigare under säsongen.

Ett av ligans bästa lag

Björklöven har en sanslös spets som ofta visar upp sig och framförallt när matcher ska avgöras. Spelare som Nick Schilkey och Nicolai Meyer är några av de forwards som klivit fram under säsongen och i Scott Pooley finns massvis med prodution kvar att hämta, hos en spelare som ännu inte kommit upp i nivå. Man innehar också vad jag här väljer att utse till ligans bästa spelare, poängligaledaren Myles Powell som är inblandad i otroligt mycket i offensiv riktning för Björklöven och kommer så att vara även i det här mötet.

Man pratar just för tillfället om att spelet inte riktigt stämmer för Björklöven, trots det så löser man faktiskt vårt spel i nio av 19 spelade matcher den här säsongen, en skaplig siffra sett till att det alltså blir i 50% av matcherna om man skulle göra det även här enligt vad jag tror. Av sina 19 matcher har endast åtta spelats på hemmaplan och på dessa åtta har man löst det i just hälften av matcherna. Tidigare under säsongen mot just AIK så löste man spelet på bortaplan och då ska chanserna vara goda att göra det igen.

Sviten bruten

AIK kom till matchen mot Kalmar senast med fem raka segrar i bagaget och många med mig blev nog lite förvånade när fredagens drabbning slutade med noll mål på tavlan och förlust med 1-0 mot nykomlingen Kalmar. Litet steg tillbaka från formen innan det och inte alls det man ville komma till den här matchen med. Spets finns i laget men hittills har man haft lite svårt att räcka till mot topplagen, där ganska klara förluster mot Björklöven, Brynäs och Västerås hittills finns i protokollet.

Åtta matcher spelade på bortaplan också för AIK hittills, i tre av dessa matcher har motståndarna löst spelet i sin favör och totalt är det med förlusten mot Kalmar inräkat förlust i hälften av matcherna. När man väl förlorar på bortaplan så är det ofta med marginal och det är inget konstigt, AIK är ett lag som tror på spelet hela vägen och som vill äga pucken, här tror jag man blir synade rejält hur bra man faktiskt är och då kan det sluta med en större förlust om man inte klarar att stå upp mot Björklöven.

ishockey, hockeyallsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Björklöven - AIK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.