Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool har släppt in näst flest mål i ligan.

  • Leicester har gjort flest mål på bortaplan av samtliga lag i Premier League.

  • Spelet har suttit i fem av Liverpools senaste sex matcher i ligan.

  • Mittbackarna Joe Gomez och Virgil van Dijk är skadade vilket är två stora tapp för Liverpools defensiv.

  • Spelet har gått in i fem av de sex senaste inbördes mötena.

Ett skadedrabbat Liverpool

I dagsläget befinner sig Liverpool på en tredjeplats i ligan, vilket är ganska väntat med tanke på de högt ställda förväntningarna de gick in i säsongen med. Något som dock är rätt så överraskande är att Liverpool har släppt in näst flest mål i ligan efter åtta spelade matcher. En stor anledning till det är förstås den chockerande 7-2 förlusten mot Aston Villa. De verkar ha skakat av sig det debaclet rätt så bra däremot då Liverpool är obesegrade i de sju efterföljande matcherna.

Något som säkert oroar Liverpool-anhängarna inför detta toppmöte däremot är deras enorma skadeproblem. Båda ordinarie mittbackarna Joe Gomez och Virgil van Dijk missar matchen på lördag. Anfallaren Mohamed Salah har testat positivt för Covid-19 och kommer således inte till spel, mycket talar även för att mittfältarna Thiago och Fabinho inte kommer göra det heller. Utgångsläget kunde alltså se betydligt bättre ut för Jürgen Klopps manskap inför mötet mot Leicester, som dessutom är inne i en ruskigt bra form.

Leicester ångar på

Förra säsongen imponerade Leicester stort och var ytterst nära att knipa en Champions League-plats. Tyvärr föll de ner till en femteplats på den allra sista matchdagen och fick således nöja sig med Europa League. Så många trodde att Leicester hade kört slut på krafterna, speciellt med tanke på deras ganska svaga säsongsavslutning i somras. Men tränaren Brendan Rodgers och kompani har motbevisat kritikerna och faktum är att Leicester har varit ett av de bäst spelande lagen hittills. Det är även svårt att klaga på deras dagsform då Leicester går in i söndagens möte med sex raka vinster i bagaget.

Det råder ju inga tvivel om att The Foxes har flera väldigt skickliga spelare, bland annat Jamie Vardy som är delad skytteligaledare. Det stora frågetecknet har mest varit om de är tillräckligt bra för att hänga på de övriga storsatsande lagen i PL. Än så länge har Leicester visat tydliga intentioner på att de minsann är ett lag att räkna med, det visades framför allt i deras tunga bortasegrar mot storlagen Arsenal och Manchester City. Leicester har faktiskt vunnit samtliga fyra bortamatcher och de är dessutom det lag i ligan som har gjort flest mål på bortaplan. Leicester har dock, precis som Liverpool, några skador på tongivande spelare i defensiven. Så räkna med att det blir en målrik tillställning på Anfield!

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 mål och båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/11 kl 14:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.