Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal snittar 3.3 skott på mål/per Premier League-match den här säsongen.

  • Manchester City snittar 5.2 skott på mål/per Premier League-match den här säsongen.

  • Manchester City kommer styra matchbilden om man väljer att matcha en stark elva, vilket är svårt att inte göra i ett sånt här möte.

  • En match som bygger mycket på bollinnehav och mindre hawaii-spel.

  • Senast lagen möttes slutade det med åtta skott på mål (5-3 i Manchester Citys fördel).

En titel i sikte

Arsenal och Manchester City gör upp igen, senaste gången var i oktobermånad och då vann hemmalaget den gången (Manchester City) matchen med snåla 1-0 på hemmaplan. Ett stort övertag i bollinnehav bäddade för en stabil seger och det var återigen Pep Guardiola som styrde över Mikel Arteta. Den här gången, ca två månader senare möts man i en kvartsfinal i EFL Cup (Engelska Ligacupen) när den sistnämnde tränaren har kniven mot strupen. Det är två klubbar, lag och managers som har siktet inställt på titlar och detta är inget undantag. Tränarna kommer matcha elvor som är tillräckliga för att besegra det andra laget och där ser vi ett kraftigt övertag för dagens gäster.

Arsenal har en bedrövlig form för tillfället och trots att Pierre-Emerick Aubameyang var tillbaka i målprotokollet mot Southampton för två omgångar sedan så är det inte mycket hopp som finns kvar i Arsenal. Det här mötet kan bli nästa prick över i:et som får Mikel Arteta att darra. Manchester City är det klart starkare laget och här kommer man återigen styra matchbilden.

Underspelet

Det krävdes inget längre letande för att hitta ett mycket intressant spel den här gången. Att Arsenal skall chocka oss, Manchester City och fotbollsälskarna den här dagen är inget jag tror på för fem öre. Gästerna den här dagen är klart starkare, trots att man inte når någon högstanivå för tillfället. Underspelet i skott på mål klickas till ett fint odds (1.72) och det klickas eftersom att jag har en stark känsla av att Manchester Citys matchplan går vägen även denna gången. Ett stort bollinnehav leder oss in i gästernas dominans, vilket också bäddar för mindre skott, från båda håll.

Senaste mötet bjöd på statistik som 65% bollinnehav för Manchester City, vilket också, som sagt, drog ner på antalet skott. Skottstatistiken slutade 5-3 på mål den dagen och det är en siffra (8) som man lär hamna runt även den här kvällen, om matchbilden blir som förväntat. Arsenal spelar dock med en hel del desperation, men jag tror inte att det leder till någon annan matchbild. Man lär få ställa sig lågt och hoppas på att utnyttja gästernas misstag, samt kontringar. Detta trots att man gärna styr matchen själva.

Speltips.se ger tipset:

Under 9.5 skott på mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.