Speltips:

Jag väljer att spela på Real Madrid -1,0 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

real madrid -1,0 mål hos bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/12 kl 13.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Madrid kommer med ett högt självförtroende efter en imponerande prestation mot Barcelona i senaste omgången

  • Athletic Bilbao har visat sig vara rätt svaga på bortaplan, bland annat har man endast vunnit en match på resande fot trots åtta försök

  • Real Madrid vann med 3-0 när lagen möttes på Bernabéu förra säsongen

  • Real Madrid har fyra vinster de sex senaste ligamatcherna, där de två resterande matcherna var två ruskigt tuffa bortamatcher

  • Athletic Bilbao har ingen vidare dagsform

Fortsatt spännande uppe i toppen

När Real Madrid begav sig till Camp Nou under onsdagen fick vi bevittna något som händer extremt sällan; ett mållöst Clásico. Även om “Los Blancos” inte fick med sig tre poäng eller ens ett mål stod man för en ruskigt imponerande prestation, såväl individuellt som kollektivt. I stora delar av matchen spelade man ut Barcelona trots att man lirade i Katalonien, något vi heller inte får se speciellt ofta. Det råder således ingen tvekan om att Real Madrid kommer till mötet mot Bilbao med ett högt självförtroende, med all rätt.

Eftersom att El Clásico slutade oavgjort råder det fortsatt poängmässigt delad förstaplats i tabellen, där både Real Madrid och Barcelona ligger på trettiosex pinnar. Det är därmed viktiga poäng på spel här för hemmalaget, och jag tror att man löser en ganska komfortabel vinst. Man har visserligen två raka matcher utan vinst, noterbart är dock att båda matcherna spelats på bortaplan och att det knappast varit enkelt motstånd. Innan dess hade Real Madrid fyra raka vinster i ligan, mot liknande motstånd som under söndagskvällen.

Imponerar mestadels på hemmagräs

Athletic Bilbao reser till huvudstaden för att spela en av de tuffare bortamatcherna i ligan. När man besökte Bernabéu förra säsongen förlorade man med hela 3-0, ett resultat i den stilen hade inte förvånat om det upprepar sig även här. För det är trots allt på hemmaplan som Athletic Bilbao håvar in majoriteten av sina poäng. Man är otroligt starka hemma på San Mamés, bland annat har man endast släppt in tre mål där på nio hemmamatcher. På resande fot ser siffrorna inte lika beundransvärda ut. Faktum är att laget placerar sig på en fjortondeplats i en tabell över bortalag i La Liga, och att man endast vunnit en bortamatch på åtta försök.

Gällande dagsformen är det inget att stoltsera med direkt, men heller inte fy skam. Man kommer från en mållös tillställning mot Eibar i senaste omgången och innan dess åkte man på stryk mot Real Betis. Här blir det onekligen svårt för Bilbao att hoppa tillbaka på vinnarspåret, inte minst med tanke på att man historiskt sett haft det tufft mot just söndagens motstånd.

Undertecknad väljer att klicka Real Madrid -1,0 mål, där vi får pengarna tillbaka om hemmalaget skulle vinna med uddamålet.

Speltips.se ger tipset:

Real Madrid -1,0 mål hos bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/12 kl 13.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.