Cardiff City tar emot Watford hemma på Cardiff City Stadium. Ett Cardiff som nu hittas ovanför strecket efter lagets två senaste vinster. Men Watford har visat sig betydligt starkare under säsongen, The Hornets har endast förlorat en av sina tio senaste matcher. Vi tar ställning och använder oss av Draw No Bet!

Match:Cardiff-Watford (Premier League) | Speltips: Watford DNB | Odds: @1.61 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Stabilt Watford

Bortalaget Watford går starkt den här säsongen. Laget hittas på en åttonde plats i tabellen med 37 tagna poäng. Det är alltså endast “The Big Six” och Wolverhampton som presterat bättre än The Hornets än så länge. Watford började säsongen otroligt stark och toppade till och med tabellen efter några omgångar, sedan fick sig klubben en liten dipp men ser nu ut att vara tillbaka i form igen. De har endast förlorat en av sina tio senaste matcher.

The Hornets defensiv presterat väldigt bra på sistone, de har hållit nollan i de tre senaste matcherna. Watfords sista utpost har storspelat i ligaspelet, Ben Foster har nämligen hållit nollan i tre av hans fem senaste ligamatcher. Senaste mötet med Cardiff slutade i en 3-2 seger för de gulsvarta. Tråkiga nyheter är att wingbacken Jose Holebas missar morgondagens match på grund av hans samling på gula kort. Men nu till de allt mer positiva, Tränare Javi Garcia har gått ut och sagt att lagets storstjärna Roberto Pereyra är redo för spel inför fredagen. En spelare som är vital för lagets kreativitet i anfallspelet, argentinaren har även mäktat med sex mål i ligan vilket är flest i den interna skytteliganven. Isaac Success är även han redo för spel efter en hamstringsskada.

Indragna i bottenstriden

Hemmalaget Cardiff City har nästintill tillhört bottentrion under hela den här säsongen, men lagets två senaste segrar, har gjort att Cardiff gått förbi och därmed petat ner Southampton på en nedflyttningsplacering. Men Cardiff City är fortfarande indragna i den förödande bottenstriden. I skrivande stund hittas alltså laget på en sjuttonde plats med endast en poäng ner till The Saints. Nykomlingen har stött på svårigheter i högsta ligan, de har stått för flera otroligt svaga prestationer och besitter en spelartrupp med betydligt mindre kvalitet än fredagens motståndare.

Men laget har alltså överraskande vunnit sina två senaste matcher, en 2-0 vinst mot Bournemouth och 1-2 mot Southampton. Kan Cardiff mäkta med hela tre raka segrar? väldigt tveksamt, Watford har visat sig vara en stor kandidat till Europa League-placeringen och har visat sig starka i årets ligaspel. Deras mittfältare Camarasa är tillbaka och redo för spel under morgondagen, spanjoren är ett rejält lyft för lagets passningspel. I deras två senaste segrar har The foxes blivit total dominerade när det gäller bollinnehav, men har ändå lyckats kontra till sig två fullpoängare. Mot The Saints hade laget låga 34% bollinnehav, mot Bournemouth var det ännu mer absurt, nämligen 26%. Men bollinnehav avgör inga matcher vilket Neil Warnocks mannar bevisade, men jag förväntar mig att Watford dominerar morgondagens match, laget har kvaliteten för att även stänka dit några bollar.

Speltips: Watford Draw No bet

Jag väljer att spela Watford DNB. Vilket betyder att spelet rättas grönt ifall Watford vinner, vid oavgjort får vi hela insatsen tillbaks. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Watford har endast förlorat en av sina tio senaste matcher.

  • Watford vann senaste inbördes mötet med 3-2.

  • Watfords storstjärna Roberto Pereyra är tillbaka och redo för spel efter sin skada, vital för lagets offensiv.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.61 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.