Axel Olsson|21 februari, 2023, 11:49

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det är två väldigt starka försvar som möts.

  • Inter har hållit nollan i tre av deras fyra senaste matcher. Mot bland annat Milan och Atalanta.

  • Porto har visat upp ett starkt försvar både i ligan och CL-gruppspelet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Jämnt möte på San Siro

Champions League-slutspelet fortsätter och den här gången är det Inter och Porto som drabbas samman i sextondelsfinalen. Första mötet äger rum på San Siro och på förhand ser det här ut att bli ett tillknäppt möte. Det är nämligen två starka försvar som drabbas samman och i en sådan här viktig match förväntar vi oss en försiktigare inledning, särskilt av två lag som är väldigt medvetna om att behålla sin balans i försvaret. Inter går bra i ligaspelet men i nuläget är det ingen som kan hänga med i Napolis sanslösa tempo.

Guldstriden känns redan över och det ska mycket till ifall Napoli ska tappa deras avstånd på 15 poäng ner till Inter. Allt kan hända och det gäller att kämpa på trots att det ser tufft ut när det kommer till guldet. Väl i Champions League stod Inzaghis gäng för ett stabilt gruppspel när de knep en andraplats framför Barcelona. Det var en tuff grupp och en stor bedrift att slå ut den spanska giganten ur den här turneringen. Vi vet sedan tidigare att Inter har ett väldigt starkt försvar och de har hållit nollan i tre av deras fyra senaste matcher. Det har varit mot tufft motstånd som Milan och Atalanta, vilket är ett positivt besked inför sextondelsfinalen. Försvaret har kanske inte sett lika bra ut som ifjol, men de är fortfarande väldigt stabila jämfört med andra lag. Strukturen är bra och de murade igen i flera av gruppspelsmatcherna också. Mittbacken Skriniar vilades i senaste ligamatchen och han är redo för att leda försvaret under onsdagskvällen. Framåt har argentinaren Martinez kommit igång efter VM och hittat nätet flera gånger om – han förväntas bilda anfallspar med Lukaku där framme.

Stabilt bortagäng

Vi förväntar oss en försiktigare inledning då det är en väldigt viktig match och två lag som gärna prioriterar sitt försvar. Porto har varit starka i försvaret i både portugisiska Primeira Liga och Champions League-gruppspelet. De stod för ett starkt gruppspel då de knep förstaplatsen framför Club Brugge, Bayer Leverkusen och Atletico Madrid. De hade en sämre inledning men sedan tog de sig i kragen och vann fyra raka matcher i gruppspelet.

Full pott i deras fyra senaste CL-matcher och de höll dessutom nollan i tre av dem. Senaste gången detta laget förlorade en match var i mitten av oktober då de blev besegrade av storkonkurrenten Benfica. Det visar på en väldigt hög lägsta nivå och det är inget försvar som man bryter ned i första taget. Förlusten mot Club Brugge var ett undantag och en sådan prestation är vi inte vana att se från Portos håll. De blev sårade i omställningsspelet, men det blev en läxa som de tagit lärdom av. Porto sjunker gärna ner och låter motståndarna ha bollen ifall de möter ett skickligt gäng, vilket vi tror kommer att hända i matchen på San Siro. Riskminimeringen kommer vara hög till en början och det bjuder in till ett spännande underspel. Pepe leder försvaret och han har massvis med rutin från sådana här situationer och inbringar självförtroende till de andra spelarna.

fotboll, Champions League
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Inter - Porto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.