Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Porto har löst målspelet i fem av deras sju senaste matcher.

  • Porto kommer senaste ifrån en imponerande 2-1 seger mot Juve i CL-slutspelet.

  • Maritimo har förlorat deras sex senaste matcher.

  • Maritimo har släppt in minst två mål i fem av deras sex senaste matcher.

  • Spelet satt i deras senaste inbördes möte.

Botten mot toppen

Måndagen bjuder som vanligt på ett lite snålare utbud, därmed får undertecknad rikta blickarna mot Portugal och närmare bestämt Primeira Liga. Tabelltvåan Porto reser till ön Madeira och staden Funhal för att ta sig an hemmalaget Maritimo. Klubben Maritimo har tillhört den portugisiska högstaligan under en lång tid och lyckats etablera sig till ett stabilt mittenlag.

Men i säsongens ligaspel har det gått desto tyngre för Madeira-klubben. Maritimo hittas på en 16:e plats i tabellen med 17 inspelade poäng just nu. Men det är bara drygt halva säsongen som spelats hittills, Maritimo har alltså gott om tid att vända den negativa trenden. Undertecknad tror däremot inte att trendbrytningen kommer ske under måndagen då topplaget Porto står för motståndet. Det råder en rejäl klasskillnad mellan dessa två och Maritimo kommer till måndagen med sex raka förluster i bagaget.

Självförtroendet på topp

En lång bortaresa väntar för topplaget Porto. De ska ta sig hela vägen till ön Madeira som är belägen utanför Afrikas västkust. Det är ett gästande lag som kommer till måndagen fulla av självförtroende. Porto slog nämligen Juventus i deras första möte i CL-åttondelsfinalen. Portugiserna tog vara på storklubbens misstag och gick segrande med 2-1. Nu gäller det att göra en liknande prestation i returmötet ifall ett avancemang ska bli möjligt.

Men innan det är dags för deras returmöte väntar flera viktiga ligamatcher. Porto befinner sig på en andraplats i tabellen efter 19 spelade omgångar. Konkurrenten Sporting Lissabon har dragit ifrån rejält och hoppet om ett ligaguld är långt borta just nu. Men Porto har fortfarande mycket kvar att spela om med tanke på att Braga jagar bara en poäng bakom. En avslutande andraplacering i Primeira Liga skulle ge klubben ännu ett inträde i berömda Champions League. Porto har en klart bättre spelartrupp än hemmalaget. Gästernas offensiv med duon Taremi och Marega har visat sig vara väldigt farlig, båda två hittade nätet mot Juve. Porto har löst målspelet i fem av deras sju senaste matcher, det har dessutom varit mot betydligt vassare motstånd än Maritimo.

Speltips.se ger tipset:

Porto över 1,5 mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/2 kl 11.58

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.