Joakim Östman|20 februari, 2023, 21:12

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Washington vann säsongens första inbördes möte på hemmaplan med 4-3.

  • Washington är 14-11-3 hemma i Capital One Arena.

  • Washington är i desperat behov av poäng efter att halkat utanför slutspel.

  • Washington har ett starkare lag och på hemmaplan är Red Wings ett lag som ska besegras.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Washington vinner hos comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Nedgång och uppgång

Washington har säsongen lång brottats med att nyckelspelare antingen saknas på grund av skador eller andra parmetrar. Givet det har Washington aldrig riktigt hittat något flytt under grundserien, trots att nu både Nicklas Bäckström och Tom Wilson är tillbaka efter längre skadefrånvaro har det dessutom snare blivit till det sämre. Tränare Peter Laviolette har inte heller alls hitta rätt med kedje-kombinationerna och med ett utgående kontrakt lutar mycket åt att det blir hans sista säsong i Capitals-båset.

Formmässigt ser det inte mycket bättre ut för Washington som kommer från fyra-raka nederlag och en resultatrad på 3-7-0 över det tio senaste matcherna. Att lagkapten Alexander Ovechkin dessutom av tragiska skäll åkt hem till Moskva gör onekligen inte situationen ljusare för Capitals.

Detroit hittas på andra sidan myntet och Red Wings har visat upp en stark form på sistone vilket tagit de tillbaka in i slutspelsracet. Detroit är 7-3-0 över deras tio senaste matcher och från att varit uträknade är Red Wings i allra högsta grad nu med i racet. Detroit hittas 3-poäng bakom New York Islanders som har den sista Wildcard-platsen där det även ska sägas att Red Wings har fyra-matcher mindre spelade.

Detroit är onekligen en klubb på uppgång och med ligans enligt många bästa GM Steve Yzerman som rattar skeppet ser framtiden ljus ut. Blir det slutspel redan denna säsongen får framtiden utvisa men vi kan konstatera att Detroit ser ut att kunna bli en maktfaktor i ligan igen inom en snar framtid.

Knepiga beslut att fatta

Den 3 mars närmar sig också således ligger mycket fokus på tradedeadline och vad lagen kan tänkas göra. Washington och Detroit är i vad som får sägas vara något knepiga situationer så till vidare om man ska gå för det, inte gör något eller vara säljare.

Washingtons bästa år med nuvarande spelarcore är förbi men samtidigt med Alexander Ovechkin i laget kommer Capitals försöka pressa ut det sista i tanken. Detroit i sin tur är i ett läge där puschen snarare kanske passar bättre till sommaren och möjligtvis är det bäst att spara tillgångar till offseason.

Det ska dock spelas en sannerligen viktigt match mellan Washington – Detroit på onsdagskvällen och viktiga poäng står på spel. Just nu ser både Washington och Detroit ut som två av lagen som kommer slåss om Wildcard-platserna och här är det läge att ta två-poäng. Formmässigt är det onekligen Detroit som kommer med ett övertag och vanligtvis är det en tung faktor åt vilket håll det rekommenderade spelet lutar åt.

Här väljer vi dock att gå mer på känsla och trots svag form synas att Washington bryter förluststreaken hemma i Capital One Arena. Washington har ett betydligt erfarnare lag och det är i viktiga matcher som dessa erfarenheten vanligtvis spelar in. Washington spelar just nu även för sin lagkapten och stora stjärna Alexander Ovechkin och därför klickas Capitals-segern till 2.00!

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
Washington - Detroit
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.