Kevin Andersson|21 mars, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Flyers är inkonsekventa i sitt spel och har gått 3-3 på de sex senaste och har gått 1-4 på de fem senaste bortamatcherna.

  • Carolina är stekheta och har vunnit åtta av de tio senaste matcherna.

  • Försvaret och målvaktsspelet har varit svagt för Flyers, de har släppt in hela 24 mål på de fem senaste matcherna.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stark bortaturné

Carolina Hurricanes är hemma igen efter en framgångsrik tre matcher lång bortaturné. Laget tog en viktig bortaseger mot Maple Leafs på lördagen och var dominanta i en 7-2 seger mot Senators på söndagen. Sen, utfärdade Carolina en övertygande 4-1 seger mot Islanders under natten till onsdag. Carolina har ännu inte lyckats komma ifatt Rangers men ligger bara två poäng bakom rivalerna i toppen av Metro Division.

Sebastian Aho fortsätter att producera. Den 26-årige centern har samlat ihop 10 poäng på sina senaste sex matcher och har totalt 75 poäng på 66 matcher under säsongen. Seth Jarvis fortsätter att hitta nätet och har gjort fem mål i sina senaste fem matcher. Den 22-årige centern har nu 25 mål tillsammans med 30 assist.

Hurricanes delar målvaktsuppgiften mellan veteranen Frederik Andersen och Pyotr Kochetkov. Andersen har haft svårt att hålla sig hel och har producerat en GAA på 2.17 och en räddningsprocent på .917 tillsammans med ett facit på 8-1. Kochetkov har en anmärkningsvärd GAA på 2.36, en räddningsprocent på .913 och en resultatrad på 19-12-3. Carolina har i genomsnitt gjort 3.4 mål per match, vilket placerar dem på en åttonde plats. De släpper i genomsnitt in 2.5 mål, vilket placerar dem på en fjärde plats.

Inkonsekventa i en viktig period

Philadelphia Flyers fortsätter att vara på en slutspelsplats. Varje match är extremt viktig just nu. De ligger på tredje plats i Metro-divisionen, tre poäng före Capitals och fem poäng före Islanders. Laget har varit inkonsekventa under en tid nu och har gått 2-3 på sina senaste fem matcher på grund av defensiva problem. Laget fick en knapp 6-5 förlust på bortaplan mot Bruins på lördagen och spelade till sig en stabil 4-3 seger på hemmais mot Maple Leafs under natten till onsdag.

Travis Konecny har varit svag. Han har ännu inte gjort ett mål den här månaden och har bara registrerat fyra poäng under månaden. Den 27-årige forwarden har en hyfsad säsong, med 58 poäng. Travis Sanheim fortsätter att spela en viktig roll i försvaret. Den rutinerade backen har i genomsnitt 24 minuter på isen per match den här månaden. Sanheim har 40 poäng under säsongen. Cam York har varit stabil i försvaret. Den 23-årige backen har gjort fem poäng i sina senaste fem matcher och har nu 28 poäng under säsongen.

Flyers fortsätter att ha Scott Ersson mellan stolparna i de flesta matcherna. Den unge målvakten har varit hyfsad i frånvaron av Carter Hart och har en GAA på 2.68 och en räddningsprocent på .898 tillsammans med ett facit på 20-14-5. Backupen Felix Sandström har inte varit speciellt bra när han fått chansen. Han har en GAA på 4.08 och en räddningsprocent på .829. Philadelphia gör i genomsnitt 2.9 mål per match, vilket placerar dem på 22:a plats i ligan. De släpper i genomsnitt in 3.0 mål per match, vilket placerar dem på 15:e plats.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 00:00
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.