Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vitality:s in-game leader lämnade laget för bara två veckor sedan och laget har inte hunnit spela så mycket med sin nya formation.

  • Alla Vitality;s spelare måste steppa upp för att man ska vinna. Detta skedde varken i matchen mot ENCE eller Vitality.

  • NiP har vunnit alla sina matcher hittills i Pro League med 2-0.

  • NiP är i en galen form för dagen.

  • Alla spelare i NiP har verkligen steppat upp och levererat på slutet.

Ett lag i kris?

Jag rekade Vitalitys match mot GODSENT för några dagar sedan. Då skrev jag b.l.a. att den dåvarande in game-leadern ALEX chockerande valde att lämna laget bara 1,5 vecka innan ESL Pro League drog igång. Till följd av att ALEX lämnade så har apEX tagit över rollen som in game-leader och man har tagit in den 17-årige misutaaa. Första kartan slutade 14-16 till Vitalitys fördel, där GODSENT flera gånger ledde stort och nog borde vunnit den kartan. Hade man gjort det tror jag fortfarande att hela matchen kunde slutat annorlunda, men nu blev det enkla 16-8 till Vitality. Kul att hela laget steppade upp den matchen och inte bara ZywOo, fransmännen behöver det.

Efter vinsten mot GODSENT har Vitality spelat två oerhört jämna matcher, först blev det en 2-1-vinst mot ENCE (16-10, 8-16, 16-14) och sedan förlust mot Spirit med 1-2 (16-9, 5-16, 13-16). Trots att ZywOo inte kommit upp i den superbra nivå han ju är som världens bästa spelare så har man ändå sett hur tydligt det är att han ska bära laget. Men det räcker inte och nu möter man ett lag som för dagen är betydligt bättre än såväl GODSENT och ENCE som Spirit.

Formstarka svenskar!

Jag har nu rekat ut våra svenskar i Ninjas in Pyjamas två gånger på hemsidan och jag fortsätter på den inslagna vägen. NiP verkar vara i en magisk form för dagen och äntligen hittat rätt. Man har vunnit alla sina tre matcher i Pro League utan att ha förlorat en karta. I första matchen slaktade man världstvåorna Astralis med 16-6 på Vertigo och 16-8 på Overpass. Sedan slog man Spirit via 16-14 på Mirage och säkra 16-5 på Vertigo. I senaste matchen mot GODSENT blev det 16-14 på Nuke och 16-4 på Overpass. Noterbart är att i de flesta av dessa matcher har det varit jämna första kartor  som slutat 16-14. Det brukar ju vara mycket psykologi i såna viktiga rundor, och det verkar som NiP blivit bättre på det.

Kollar man spelarstatistik i ESL Pro League hittills så ligger alla NiP-spelare långt upp. Plopski på 1.43, REZ 1.31, twist 1.27, nawwk 1.22 och Lekr0 1.14. Ruggigt bra siffror jämfört med Vitality där ZywOo har 1.21 och resterande spelare 1.05, 1.03, 1,01 och 0.95. Det är tydligt vilka som är bäst för dagen och med de problem Vitality har så tror jag inte det spelar någon roll om ZywOo kommer upp i sin galna nivå, NiP vinner ändå.

Speltips.se ger tipset:

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.