Jag väljer att spela på att Troja/Ljungby vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mariestad förlorade kvalseriepremiären mot Nybro med 9–1 och borde vara omskakade

  • Troja/Ljungby har fem segrar på sina sex senaste matcher och vann i premiären mot Hudiksvall på bortais

  • Mariestad har redan överträffat sina förväntningar den här säsongen och kan vara lite mätta

  • Troja/Ljungby har ett rutinerat lag som har erfarenhet av att spela viktiga kvalmatcher

  • Mariestad förlorade sin senaste hemmamatch mot Troja/Ljungby i slutet av februari med 3–1

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Troja/Ljungby vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viktig bonuspoäng

Mariestad klev in till Kvalserien med en god känsla i truppen efter att gått rent i tre matchserier mot motstånd som Linden, Dalen och Boden. I första kvalserieomgången väntade Nybro, och vilket käftsmäll skaraborgarna åkte på. Mariestad tog tidigt ledningen men efter det var det Nybros match hela vägen i mål. 9–1 slutade det till slut och frågan är hur Mariestad kommer att reagera på det här. Har man fått tillbaka en bra känsla i truppen eller ältar man fortfarande storförlusten?

För Troja/Ljungbys del reste man upp till Hälsingland i första omgången och stötte ihop med Hudiksvall. Efter en oerhört tajt, målsnål och jämn match gick det till förlängning och väl där var det Trojas tur att skjuta hem bonuspoängen. En viktig bonuspoäng med tanke på hur pass kort den här serien är. Det kommer troligtvis att vara dramatik fram till slutsignal i sista omgången, och då kan en ynka poäng, eller till och med ett extra mål vara det som avgör i slutändan.

Meriterad tränare – en fördel?

Den här Kvalserien är på förhand väldigt oförutsägbar och det är svårt att utse en klar favorit. Nybro och Troja/Ljungby får ändå hålla i favoritskapet medan Hudiksvall och Mariestad får rollen som underdogs, men allt kan hända. Dock tror jag det visar sig i den här matchen vilket som är det bättre laget. Mariestad har rutin av tajta slutspelsmatcher och en av Hockeyettans klart mest meriterade tränare, men i det långa loppet tror jag man får svårt att stångas med de andra lagen.

Troja har byggt upp något under en längre tid den här säsongen och trots att allt inte gått spikrakt, så står man nu i Kvalserien med en reell chans att kunna ta sig tillbaka till HockeyAllsvenskan. Inför torsdagens match har man skrapat ihop fem segrar på sina sex senaste matcher och premiärsegern har gett smålänningarna en bra känsla inför framtiden. Senast lagen möttes i Mariehus Arena i slutet av februari vann Troja med 3–1 och här borde man kunna skaffa sig ett bra utgångsläge inför det viktiga dubbelmötet med Nybro som stundar.

ishockey, kvalserien till hockeyallsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:00
Mariestad – Troja/Ljungby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.