Axel Olsson|21 april, 2024, 19:05

Jag väljer att spela på Inter vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter tar hem ligatiteln vid seger i den här matchen.

  • Inter har varit överlägsna i år. Makalöst facit på 26 segrar, fem oavgjorda och en förlust.

  • Milan har nyligen haft ett tufft matchande med liga och Europa League-slutspel.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Matcherna duggar tätt

Måndagen bjuder på ett riktigt tungviktsmöte i italienska Serie A. Ärkerivalerna Milan och Inter drabbas samman på anrika San Siro och det kan bli en minnesvärd afton. Med sex omgångar kvar av säsongen vilar Milan tryggt på deras andraplats. De har redan säkrat Champions League-spel tills nästa säsong och har dessutom goda möjligheter att behålla andraplatsen. De senaste veckorna har varit tuffa för Milan, som konkurrerat både i ligan och Europa League-slutspelet.

Det tuffa matchande gav tyvärr inte den utdelningen som laget velat, Milan åkte ur EL-slutspelet mot AS Roma. En rejäl besvikelse för Piolis gäng, återigen chanslösa i guldstriden samtidigt som de blev utslagna i kvartsfinalen. Efter det här tuffa matchandet och missnöjet kring resultaten, ställer vi oss frågande kring hur motiverade hemmalaget är inför måndagens batalj. Visst ett derbyt är alltid speciellt, men det här blir Milans fjärde match inom loppet av tolv dagar. Hemmalagets fysiska status bör vara påverkade av detta, med detta i beaktning och den tydliga kvalitetsskillnaden väljer vi att syna gästernas sida. Vi väljer även den sidan på grund av vad som står på spel för deras del.

Ligatiteln är i sikte

Det kan verkligen bli ett sagolikt avslut på säsongen för Inter. De har chansen att kamma hem ligatiteln redan i den 33:e omgången, hemma på San Siro, mot ärkerivalen AC Milan. Det skulle vara en fantastisk avslutning på en magisk säsong där Inter har varit självklara från start till slut. De har levererat på en helt egen nivå den här säsongen – deras facit lyder 25 segrar, fem oavgjorda och en förlust. De befinner sig alltså 14 poäng framför tvåan Milan, vilket stärker känslan om att det har varit ett en manna-race den här säsongen. Om Inter vinner måndagens batalj är ligatiteln klar, vilket är en enorm motivationsfaktor.

Det råder inga tvivel om att det kommer vara ett ruskigt taggat Inter som kliver ut på planen. De har fått ihopa ett slagkraftigt kollektiv och kvalitetskillnaden syntes i deras tidigare möte mot Milan. Senast slutade det med en klar 5-1 seger, även om vi tror på en Inter-dominans, tror vi inte på en sådan storseger. Men Inzaghis gäng är på en annan nivå och de har dessutom endast ligaspelet att fokusera på just nu. Spelarna är utvilade och redo för att kamma hem ligatiteln på San Siro. Formen är väldigt god och Inter får tillbaka Martinez och Pavard som var avstängda mot Cagliari. Den raka segern lockar!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Milan - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.