Daniel Jacobsson|21 maj, 2024, 11:35

Jag väljer att spela på Leverkusen i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leverkusen fortsätter att överträffa alla förväntningar.

  • Leverkusen har mängder med formstarka spelare inför finalen.

  • Stor dag för Atalanta, klarar man pressen?

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ny titelchans för Atalanta

Alessandro Del Piero och Glenn Strömberg bar ut bucklan för Coppa Italia i förra veckan, tyvärr slutade det med en förlust för Strömbergs gäng. Atalanta brukar inte vara bortskämda med titelmatcher, men här kommer den andra på dryga veckan och italienarna måste ladda om. Atalanta ställs mot ett av världens bästa fotbollslag den här säsongen. Det tyska motståndet ser oslagbara ut och på förhand är chanserna till Atalanta-titel inte speciellt stora. Det skall dock tilläggas att man håller en extra tumme för det här gänget. Bergamo, Glenn Strömberg och alla andra inblandade har mått väldigt bra av en titel under den här fina säsongen.

Den svenske Atalanta-legenden lär inte bära ut någon titel den här onsdagskvällen, men vi lägger ett stort fokus på laget trots det. I år har europaspelet varit betydligt bättre än ligaspelet. Det skall dock tilläggas att man gått starkt även i Serie A, men kan sluta på allt mellan en tredje- och en sjätteplats med två omgångar kvar att spela. Fokuset ligger dessutom här och nu där man skall försöka bli ett av få lag som slagit Leverkusen den här säsongen. Lyckas man? Jag tror tyvärr inte det. Den offensiva spetsen är alldeles för tunn dessvärre.

Slut på lovord

Hyllningarna fortsätter, hatten är redan avtagen och titlarna står på rad inför den sista fotbollsveckan för säsongen. Bayer Leverkusen har gjort en hejdundrande säsong i år och dessutom lyckats förlänga med Xabi Alonso inför den kommande. Frågan är om han får behålla sina stjärnor i Florian Wirtz, Jeremie Frimpong, Patrick Schick med andra eller om det blir en klassisk spelarflykt. Jag tror på det förstnämnda och att det här gänget inte är klara ännu. Bundesliga-titeln är bärgad, Europa League står för dörren och bara om några dagar spelar man final i den tyska cupen mot Kaiserslauten.

Leverkusen har varit smått oslagbara under hela året. Eller smått, man har gått en hel tysk ligasäsong utan att förlora och det är väll inte att ta i när det gäller oslagbara. Under onsdagskvällen är det Atalanta som väntar i en cupfinal och skall jag vara helt ärlig så ser jag inte hur Alonso, Wirtz och gubbarna skall tappa den här titeln. Det är en stor dag för både Atalanta och Leverkusen, men det känns som att tyskarna har ett helt annat lugn och ett helt annat självförtroende inför uppgiften. Jag klickar den raka tvåan när Bayer går för trippeln.

fotboll, europa league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Atalanta - Leverkusen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.