Axel Olsson|20 juni, 2023, 22:59

Jag väljer att spela på Cincinnati vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Cincinnati har spelat på en helt annan nivå den här säsongen. De toppar den totala MLS-tabellen.

  • Cincinnati har ett imponerande facit på hela tolv segrar, fyra oavgjorda och en förlust.

  • Osämja i Torontos trupp där stjärnduon Bernardeschi och Insigne är missnöjda med att Bradley är kvar som tränare.

  • Toronto har varit uddlösa framåt trots en namnkunnig offensiv. Stjärnorna är inte redo att lägga ner jobbet för den nuvarande tränaren.

Makalös ligasäsong

Cincinnati FC startades år 2019 och slutade verkligen stensist i deras allra första säsong. Det fortsatte på samma spår i två raka säsonger därefter, men sedan hände något i den nystartade klubben. År 2022 var första gången Cincinnati kunde vara med och konkurrera på riktigt. Den säsongen såg truppen klart bättre ut och spelet lossnade särskilt när Pat Noonan tog över. Sedan dess har vi fått se en otrolig utveckling på kort tid. Det blev slutspel ifjol och den här säsongen har Cincinnati växlat upp flera nivåer till.

De har varit överlägsna i säsongens ligaspel och hittas högst upp i den totala MLS-tabellen. Cincinnati har varit fenomenala och står på makalösa 40 poäng efter 17 omgångar. Deras otroliga ligafacit lyder tolv segrar, fyra oavgjorda och en förlust. Det har varit en del spelare ut, annars är truppen ganska snarlik från ifjol. De har fått behålla stommen och sedan fyllt på med några nyförvärv. En stark start var precis vad det här laget behövde och därefter har de gått får klarhet till klarhet. När de visat upp en sådan här överlägsenhet kan vi inget annat än syna hemmasegern mot Toronto. Allting fungerar för hemmalaget just nu.

Missnöjd stjärnduo

Det svänger snabbt från en säsong till en annan i amerikanska MLS. Säsongen 2020 var Toronto ett lag som var med och utmana i den absoluta toppen, året efter blev dem näst sist utav 27 lag. Klubben har haft några tyngre år bakom sig och det har inte lossnat i år heller. Efter 18 spelade ligamatcher hittar vi Toronto på 13:e plats utav 15 lag i Eastern Conference. Vinsterna lyser med sin frånvaro och tränaren Bob Bradley anses hänga löst.

Det har även blivit känt att problemen sträcker sig bortom planens linjer, det ryktas nämligen om att det finns interna problem i truppen. Enligt media har framförallt stjärnorna Bernardeschi och Insigne visat ett tydligt missnöje mot tränaren och vill få till en förändring snarast. Bradley är kvar men ifall den svaga perioden fortsätter dröjer det nog inte länge till. Osämjan speglar sig på planen där laget endast har två segrar i deras 15 senaste matcher. Trots den offensiva stjärnduon har Toronto varit väldigt uddlösa framåt. De har inte lyckats avgöra jämna matcher till deras fördel och sitter på ett högt antal oavgjorda matcher. Stjärnorna är inte redo att lägga ner jobbet för deras tränare och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher.

fotboll, MLS
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:30
Cincinnati - Toronto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.